Navionics - hvordan registrere og oppdatere? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Navionics - hvordan registrere og oppdatere?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Navionics - hvordan registrere og oppdatere?

    Ny kartbrikke, nye muligheter men også noe som bør en runde via PCen din. Her ser vi på hvordan du gjør nettopp det. Vi bruker en ny brikke som utgangspunkt men prosessen er den samme også med en eldre minnebrikke. som skal oppdateres
    Med sommerferien rett rundt hjørnet kan det være greit å se litt på hvordan du oppdaterer og registrerer din Navionics kartbrikke.

    Splitter ny Navionics Platinum
    Brikken kommer i en pakke som den over, uansett om du kjøper de rimeligere variantene eller Platinum. Inne i pakken finner du dette, et Micro SD minnekort i en SD-adapter og en minnekortleser med USB-tilkobling:

    Minnekort og minnekortleser.
    Micro SD minnekortet er inne i SD-adapteren:
    Micro SD inne i SD-adapteren
    Med Micro SD i SD-adapteren passer dette rett i mange bærbare PCer, og der det ikke finnes en minnekortleser finnes det en USB-port så du kan bruke den medfølgende minnekortleseren:
    Klar til å puttes i en USB-port.
    Med alt koblet til åpner du en god nettleser, for eksempel Google Chrome, og rusler over til navionics.com. I menybaren øverst finner du "My Card":
    Velg My Card og så Activate/ Update
    Etter å ha klikket på My Card og Activate/ Update ledes du til en side som kan være litt forvirrende, men scroll ned (trykk på piltastene på tastaturet ditt) forbi reklamen så kommer du til det matnyttige;
    Scroll ned fra velkomsten.
    Vel nede blir det mer spennende. Dersom du allerede har installert programmet "Chart Installer" så trenger du ikke å gå via nettsiden slik vi gjør her, du kan starte programmet rett fra din PC. Men har du glemt hvor du har programmet, kan du trykke "Launch" så gjøres det et søk på PCen din etter programvaren før den startes. I mitt tilfelle har jeg ikke programvaren så jeg klikker på "DOWNLOAD IT":
    Last ned, eller bare start.
    Hvis vi nå forutsetter at du brukte Google Chrome som nettleser så vil det komme en melding nederst i venstre hjørne om at du har en nedlastning på gang, denne ser slik ut:
    Trykk på denne og følg instruksjonene
    Etter nedlasting kan du dobbeltklikke på den og installeringen vil starte. Følg instruksjonene på skjermen (som sier at du skal lukke nettleseren din, og at du må godta at programmet installeres) og du vil du få denne på desktoppen din:
    Chart Installer klar til bruk

    Dobbeltklikk og den ber deg om å sette minnekortet i maskinen og logge deg inn:
    Logg deg inn

    Hvis du allerede har en bruker hos Navionics logger du deg inn med den, hvis du ikke har en bruker trykker du på "CREATE ONE" og følger instruksjonene. Vel logget inn åpner dette bildet seg;
    Oppdateringsbildet.
    I bildet over kan man gjøre flere ting, her fokuserer jeg på det som er verdt å tenke på med en ny kartbrikke:
    1. Her ser du hvilken kartplotter Navionics mener du har, og kan endre merke eller modell om nødvendig.
    2. Her ser du hvilken kartbrikke du har.
    3. Her ser du når abonnementet ditt på oppdateringer løper ut. Dette er det samme abonnementet som gjør at du kan bruke Navionics Sonarcharts Live og synkronisere mellom Navionics-appen og kartplotteren din. Merk at utløpsdato er ett år etter at kartbrikken ble kjøpt, ikke ett år etter at du oppdaterte den.
    4. Her har du tre ulike funksjoner på kartbrikken din, tre typer innhold, og du velger om du vil oppdatere noe eller alt.
    Nautical Charts er navigasjonskartet, det klassiske sjøkartet med markeringer, sjømerker og alt annet du trenger for å komme deg nogenlunde trygt fra A til B. SonarCharts er et lag over sjøkartet med tette konturer, helt eller delvis basert på brukerdata. (Fra meg og andre som har lastet opp sine sonarlogger.) Community Edits er ymse informasjon lagt inn av Navionicsbrukere verden over og kan være alt fra informasjon om den lokale bensinstasjonen har både bensin og avgiftsfri diesel, til ankerfester.


    Når du har tatt dine valg vil du også se omtrent hvor mye data dette utgjør og et tidsanslag. Trykk "Start" og oppdateringen går i gang.
    Og vi er i gang!

    Etter at prosessen er ferdig kommer gladmeldingen:
    Klar.

    Da er du klar, minnekortet er allerede frigitt så det er bare å ta det ut og putte det i kartplotteren din.



    Läs mer på bloggen

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av MastaPike, 2017-03-16, 19:10
11 svar
3 093 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Henke E
av Henke E
 
Startad av Xerup, 2022-07-06, 19:49
77 svar
4 904 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Xerup
av Xerup
 
Startad av nybörjare-igen, 2023-01-30, 19:45
26 svar
2 215 visningar
15 gillar
Senaste inlägg anteman
av anteman
 
Startad av efc__, 2023-06-30, 23:15
12 svar
527 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Flex
av Flex
 
Startad av MrTotte, 2023-07-23, 16:36
15 svar
1 411 visningar
1 gilla
Senaste inlägg Kolnej
av Kolnej
 
Arbetar...
X