Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Staffe is back!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Staffe is back!

  Det första jag gjorde denna kalla morgon, var att få ordning på gäddspöna! Ja, det skulle bli en liten gäddfiskepremiär denna dag och hur det gick kan eventuella intressenter läsa om på gäddbloggen.

  Sen var nästa steg att få ut två riggar i djuphålan, var man dök från hopptornet på 50-talet och det gick snabbt och smärtfritt och ett gäng NGT boilies med smaken Mango följde efter och ner på djupet.


  Lite kyligt om nyporna var det och den kalla natten var inte till någon fördel,, men man får se. Man kan tyvärr inte välja sina dagar med värme längre och som tröst hade jag jo chansen för en gädda eller två.
  Jag kom tidigt, allt klart vid 5-tiden.
  Sömnen under natten är inte ens nämnvärd och jag åkte till sjön tidigt. Jag vill vara på plats tidigt och ha allt klart en stund innan det kan tänkas börja.
  NGT´s Mätstickor.
  En snabb koll att avståndet var helt rätt gjordes, dem nakna riggarna kollades, likaså skärpan på krokarna och mina pop-ups skruvades på, kallt var det, men det kändes bra och spännande.
  Snart låg allt rätt och väntan kunde börja.
  Nu var det dags för Crumb-bags och lite av Tandem Baits Goo på dessa och lite av kletet på undersidan av mina flytande bullar.

  Det hela fick dra in lite under tiden en värmande kopp kaffe väckte mig från dem döda och sen placerades riggarna ut och min väntan kunde börja.
  Rosa Pantern var dagens mascot, men ....
  Min trogna Mascot Staffe hade försvunnit under förra passet, 5 dygn tidigare och det sved fortfarande i mig. Nåväl den gamla slitna Rosa Pantern var med mig och agerade Mascot, han var lite slak i morgonkylan, skulle han göra sitt jobb?

  Vid 8 - tiden får jag ett snärtig och snabbt plock på vänstra spö, så pass att min hangers hoppar av linan. Inte en Braxen var min tanke och det händer inget mera och jag vevar in riggen lite nerstämt.

  Jag checkar avståndet igen, kollar krokens skärpa och torkar av betet, samt monterar en ny bag och byter Goo från Mulberry till Fresh Fruit, sen läggs riggen ut igen. faaan, jag hatar att missa ett take!
  Dagens fena.
  Cirka 40 minuter senare dra det iväg på samma spö och denna gång sitter kroken där den skall och fisken landas till min stora glädje.

  Det är en mindre spegel som har gjord bort sig, storleken har ingen betydelse för mig, jag vill bara lyckas och en karp är en karp.
  Ny blemma på läppen, hade den varit framme tidigare?
  Väl på mattan ser jag att fisken har en färsk blemma på utsidan av överläppen och jag misstänker att det var samma fisk som var framme en stund tidigare. Kanske var det den, något jag aldrig får veta?

  Det finns två lägen under fiske efter karp i kalla vatten, antingen händer det att man får några fiskar i snabb följd eller så är det långt mellan dem. I mitt fall blev det sistnämnda mitt fall denna dag och jag spenderade dagen med att göra riggar, ordna bland grejerna, fiska gädda och leta efter Staffe.
  Staffe återfunnen efter 5 dygn i skogen med endast ett ben!
  Tro det eller ej, men jag hittade honom, han låg ihopkrypen i ganska högt gräs och hade förlorad ena benet! Tuff Guy den där Staffe! Att klara sig i 5 dygn utan mat och dricka och sen med ett avslitet ben. respekt säger jag bara!
  Tyvärr min vän Staffe is back!
  Rosa Pantern blev än mera blek i sitt rosa skinn, när han insåg att Staffe var tillbaka och tyvärr får han ta ett steg tillbaka till garderoben igen.

  Han hade dock gjord ett fint inhopp och fortsatte så under tiden Staffe värmde upp sig i min varma ficka.
  Dagens andra och sista fisk.
  Vid 14 - tiden kom nästa run, en screamer utan dess like och en helgalen fjällkarp fick syna mattan. Bångstyrig är bara förnamnet och det fick bli denna lite suddiga mobilbild på galenskapet.

  Mer karp blev det inte, men två slemproppar till Braxen fick avsluta denna dag och det var lite bistert att plocka ner grejerna, men jag var nöjd med dagens resultat.

  Har du råd att låta bli?
  Jag använde denna dag NGT´s Curve Shank krokar för mina Ronnie - riggar. Tandem Baits Goo´s (Super Feed Speed Boosters) Mulberry, Indian Hot Spice och Fresh Fruit för mina pop-ups och crumb-bags och Karpfiskebutikens egna pop-ups (Citrus Fruit och Milky Pineappel)

  För gädorna denna dag använde jag Tandem Baits Superfeed Sticky Booster Pacific Sardine och det testet kan du läsa mera om på gäddbloggen.

  Vill dock bara gå lite i förvägen och säga att 5 gäddor säger en del om effektiviteten. Snart ses vi över lite mera fiske, recensioner mm. Önskar er alla skitfiske!


  Läs mer på bloggen

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av BigF, 2017-02-05, 20:40
1 svar
1 233 visningar
0 gillar
Senaste inlägg DIFAnders  
Startad av Swamp, 2018-01-24, 07:00
4 svar
844 visningar
0 gillar
Senaste inlägg millee
av millee
 
Startad av FilipBlomberg, 2018-06-17, 22:04
2 svar
480 visningar
0 gillar
Senaste inlägg FilipBlomberg  
Startad av Luis, 2019-02-21, 12:30
2 svar
87 visningar
0 gillar
Senaste inlägg esox88
av esox88
 
Startad av Luis, 2019-02-22, 11:50
0 svar
103 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Luis
av Luis
 
Arbetar...
X