Tack och lov, gäddan klarade sig! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Tack och lov, gäddan klarade sig!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Tack och lov, gäddan klarade sig!

  Jag tittar ut och jag konstaterar att lappmöglet har kommit ner och lagt sig över bygden. Känns lite konstigt med tanke på vilken fin och solig dag jag hade igår vid sjön. Well, well! Det där med bakslag får vi leva med!
  Jo, jag hade en fin dag med sol och lite vind framför mig, men det kändes lite i nyporna, när jag tog moppen på morgonen. Väl framme, tänkte jag på Emils ord i hans tackmejl: Lycka till i morgon! ja, det kan nog behövas. Han var nöjd med mitt svar och det är det viktigaste.
  Makrillen på rätt plats!
  Jag valde Linnéasjön av två grunder, dels för att prova på Udden, men längre ut, var djupet är runt 6-7 meter och dels för att kolla om gäddan jag opererade den 29 januari, hade klarat sig.

  Jag tog det lugnt och värmde upp nävarna runt kaffemuggen och tanken var att första spöt skulle lägga ut med Makrill på exakt samma ställe, där jag fick gäddan och så blev det.
  Natten frost, någon sa att det var minus 4 under natten.
  Snart var allt på sina platser, matta, verktyg, vattenbaljan och nästa spö lades ut på udden, så långt jag kunde kasta, utan att döda Mörten ramlade av och det kändes bra och spännande.
  Makrill och Sardin ute, vilket skulle ge första fisken?
  Sista spöt lades ut med en Sardin på Badplatsen och nu skulle vi se vilket bete, som skulle ge första fisken. Klockan var 08.30 när allt var klart och jag drack lite värmande kaffe.
  Is i kanterna.
  Jag kände på isen i kanten och insåg att den måste jag bryta sönder om jag ska kunna landa en fisk, det fixade jag med håvskaftet och precis, när jag ska sätta mig, hoppar indikatorn av linan på spöt med Makrillen och mitt hjärta, om jag har något, hoppade till.

  Makrill på just den platsen, kan det vara den, har den klarat sig? .. Tankarna surrade, innan jag satte mina krokar och alla svaren hamnade i håven. Yes! Det var samma fisk!
  Den klarade min lilla operation ... Superkul!
  Jag kollade direkt fiskens gälar och såg att det var nästan läkt, visst det fattas en gälbåge och det blir ett litet mellanrum, var en Mört kan ha turen att slinka genom och klara sig. Hon hade klarat min lilla operation och det var mycket glädjande.

  Hon fick sin frihet på Udden och hennes blick mot mig, innan jag släppte henne, var som ett tack för hjälpen och hon lunkade sakta iväg ut mot djupet. Jag lade ut en ny Makrill på Badplatsen och snart hittade en 4 kilos den och dagen hade börjat bra!
  Lite varmare under förmiddagen blev det.
  Vinden hade jag i ryggen och solen värmde gott efter den kalla morgonen, jag jerkade lite och det gav ett par mindre snipor och sen åt jag min frukost i solskenet, kan det bli bättre än så här?
  Vad som fällde gäddan än en gång!
  3 oz Gripper bly med en flytande foam på en tunnare lina håller run - ringen fri från gräs och gäddan känner inget motstånd. 60 cm långt 2-krokstackel och en Spansk Makrill, var vad som behövdes denna morgon och även förra gången, den 29 januari. Enkelt och svidande effektivt!
  Denna föll för en Sardin under flötet.
  Nästa napp kom på Sardinen på Badplatsen och det var denna gädda på bilden ovan, en snabb bild och sen fick den sin frihet och jag kunde få mig lite kaffe.

  Min idé om att fiska ut på djupet från Udden gav tyvärr inget denna gång, men jag tror en del fisk passerar här i sin jakt på föda och jag tänker prova inom en snar framtid.
  Denna gav några mindre gäddor.
  Tidfördrivet denna dag, var denna gröna saken med namnet Scary Tail från Fladen, den skulle ge ett par snipor och sammanlagt blev det 6 landade gäddor och det är väl helt Okay med tanke på den kalla natten eller var det kylan, som fick igång fisken?
  En av fem mindre fiskar går tillbaka.
  Vid middagstid avtog allt och det blev dött, jag var nöjd och sakta packade jag ihop grejerna och åkte hem strax efter klockan 13. Nu kan man tycka att en återfångst inte är det roligaste, men i detta fallet var det bra.

  Den hade klarat sig, sårytan var nästan läkt och att dem antiseptiska medlen, vi använder i karpfisket stoppar blodflödet så snabbt, det visste jag inte, så det kommer i bruk även under gäddfisket. Skitfiske på er, hoppas inte ni får skotta mögel!


  Läs mer på bloggen

 • #2
  Så fina bilder du tagit och en härlig berättelse! Nästan så man kände frosten bita i kinderna. Kul att gäddan mådde bra!

  Kommentera

  Foton

  Collapse

  Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

  Relaterat

  Collapse

  Ämnen Statistik Senaste inlägg
  Startad av MastaPike, 2017-03-16, 19:10
  11 svar
  2 987 visningar
  2 gillar
  Senaste inlägg Henke E
  av Henke E
   
  Startad av nybörjare-igen, 2023-01-30, 19:45
  26 svar
  2 208 visningar
  15 gillar
  Senaste inlägg anteman
  av anteman
   
  Startad av efc__, 2023-06-30, 23:15
  12 svar
  520 visningar
  2 gillar
  Senaste inlägg Flex
  av Flex
   
  Startad av MrTotte, 2023-07-23, 16:36
  15 svar
  1 381 visningar
  1 gilla
  Senaste inlägg Kolnej
  av Kolnej
   
  Startad av Team Colibri, 2023-12-02, 08:16
  25 svar
  1 009 visningar
  3 gillar
  Senaste inlägg Team Colibri  
  Arbetar...
  X