Keep your eyes open now! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Keep your eyes open now!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Keep your eyes open now!

  Under gårdagens gäddmete gick jag som vanligt och harvade med mitt lilla Jerkspö och jag provade en kort sträcka mot Grönvägen, en liten gäddsnipa blev det och jag titta lite inför framtiden.

  På avstånd såg jag plötsligt en ryggfena bryta ytan i vinden och smög mig lite närmre. WHAT!? Jag trodde inte mina gråblåa eller brillorna, när jag såg vad det rörde sig om.
  Den bästa och roligast hobby!
  Framför mig gick fem eller sex karpar efter varann och lekte följa John, nu i februarimånad!? Lite längre bort, stod två karpar stilla! Vad händer?
  Följa John!
  Vattenståndet i sjön är högt just nu, men man ser dock bottnen och jag såg klart och tydligt fiskarna och att dem hade bökat i bottnen efter föda. Snabbt tog jag lite bilder och hade tyvärr inte rätta objektivet på kameran, men dessa får duga.
  Tre spegelkarpar och en fjällkarp vid Grönvägen!
  Jag stod som förstenad bakom ett träd och dem kom närmre, tanken slog mig att jag hade två mackor i min Carryall och kanske, kanske?

  Sakta, sakta tillbaka in i bland träden och sen sprang jag och fixade till ett spö, någon karpkrok fanns inte, inga sänken eller något för karp. Jag fiskade jo gädda! Bröd fanns, blyhagel fanns och jag klippte sönder en 6:ans trekrok, så den hade en krok och sen var jag på väg och fisken var kvar.

  Bröd på ytan struntade dem fullständigt i, men jag klämde en brödbit, så den sjönk sakta och den togs direkt och lite nervös fibblande monterade jag en liten bit brödskorpa och fick ut det en kort bit i från fiskarna.
  Brödbit från mackan och 2 BB-hagel.
  Dem bökade lite, men en av dem såg den parkerade brödbiten och simmar lugnt och sakta fram och suger in det, suger som bara en karp kan göra och resten är en historia på 4,9 kilo. Här ligger den och allt jag kan säga är att håll ögonen öppna, dem rör på sig nu i det milda vädret. Skitfiske på er!


  Läs mer på bloggen

Foton

Collapse

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Numse, 2014-11-09, 19:40
3 svar
692 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Kulfisk
av Kulfisk
 
Startad av Swamp, 2018-01-24, 06:00
4 svar
902 visningar
0 gillar
Senaste inlägg millee
av millee
 
Startad av gavleoring, 2019-08-03, 19:20
2 svar
335 visningar
3 gillar
Senaste inlägg lsjonsson  
Startad av Haze, 2019-08-10, 20:10
0 svar
20 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Haze
av Haze
 
Startad av Haze, 2019-08-11, 00:10
0 svar
37 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Haze
av Haze
 
Arbetar...
X