Fiskejournalen köper upp och lägger ner! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Fiskejournalen köper upp och lägger ner!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Fiskejournalen köper upp och lägger ner!

  För några år sedan hade vi tre fisketidningar. Förutom renodlade flugfiske tidningar.
  Fiskejournalen "gick" samman med fiske för alla och nu för inte så länge sedan gick de samman så fint som det låter igen med en tidning. Fiskefeber.
  Är det någon som märkt någon skillnad på fiskejournalen efter alla sammanslagningar?
  Jag tycker inte jag märkt någon skillnad, samma lite halvtråkiga format. Och inget nytänk direkt. Här kör vi på i samma takt vi alltid gjort. Nja...
  I min värld så var det ingen sammanslagning. Man köper upp en konkurrent och lägger ned den.
  Riktigt tråkigt.
  Hoppas falklind släpper in lite nytänk på redaktionen. Men jag är ytterst tveksam....

 • #2
  Ska bli spännande att se om det blir någon skillnad i nästa nummer av journalen, tyvärr tror jag inte det. Fiskejournalen har varit samma tråkiga format i flera år, inget som lockar alls.
  Fiskefeber tycker jag har varit trevlig läsning oftast så det är ju synd, bäst har varit John Zafaradls utmärkta artiklar.

  Kommentera


  • #3
   Jeg kan trøste deg med at i Norge har vi ingen skikkelige blader for sportsfiskeren. Vi har "Fiske for Alle" men det er bare en skygge av den svenske varianten, og primært rettet inn mot de som fisker 3 ganger i året.
   Team Colibri

   Kommentera


   • #4
    Ja, vi får se hur det blir. Minns jag rätt när vi en stund hade Sportfiske, Fiskejournalen, Fiske för alla samt nykomlingen Fiskefeber...? Sedan, däromkring
    kom e-tidningarna, först Magazinefisheco och sedan Magasin Mitt fiske...

    Kanske är det helt enkelt så att det är svårt för alla att leva på de prenumerations- och annonsintäkter som kan genereras i "lilla" Sverige?

    Kommentera


    • #5
     Tycker det är riktigt tråkigt att Fiskefeber försvann då det i mina ögon var den klart trevligaste tidningen. Dessutom hade ju fiskefeber riktigt trevliga prenumerationserbjudande! Annat än fiskejournalens tråkiga lite dåliga erbjudande.
     Fiskefebers erbjudande gjorde det ju lönt att prenumerera. Bra priser o många olika varianter av erbjudande att välja på.

     Kommentera


     • #6
      Jag har bara prenumererat på en fisketidning och det är Fiskefeber sedan starten 2004. Alla nummer har haft innehåll som intresserar mig, det har varit lärorikt och bra skrivet.

      Fiskejournalen håller i min värld inte samma nivå, där köper jag 3-4 lösnummer per år. Känns som att det ofta är samma artiklar gång på gång men med nya produktplaceringar.
      ​​​​​​
      Sen så hade ju Fiskefeber trevliga erbjudanden när man tecknade en prenumeration

      Hoppas att Fiskejournalen får ett uppsving nu, annars så har en epok gått i graven...
      Hette tidigare Fisktutte, nu heter jag inte så...

      Kommentera


      • #7
       Är fiskejournalen ett eget fristående bolag? Jag hade för mig att de köptes upp att något bolag med flera tidningar för ett bra tag sedan.

       Om då detta bolag köper ännu en tidning (och dåvarande ägaren av denna tidning lär ju självklart frivilligt ha sålt den) så kan ni ju inte beskylla Fiskejournalen för något på det här viset. Min poäng förutsätter att jag minns rätt och ett större bolag äger Fiskejournalen, har jag fel och det är en tidning som är fristående så kan det kännas som att de "köper upp konkurrensen och lägger ner den. Men samtidigt så valde ägarna till Fiskefeber att sälja av någon anledning och då ska ni väl ge lika mycket ris till dessa personer.

       Men är det så att ett bolag äger flera tidningar, bland annat Fiskejournalen, så borde skuldläggningen riktas rätt. Papperstidningar är på väg att dö ut, jag har inte köpt en sådan på några år nu och lär nog inte göra det heller. Fiskefeber var en okej tidning men inte i närheten värd sitt pris för att läsa en gång och sen slänga i soporna (jag slängde ett tjugotal gamla fisketidningar för bara några dagar sen som jag hittade här hemma, däribland ett gäng Fiskefeber).

       Kommentera


       • #8
        Ok du har rätt i det. Självklart så är inte fiskejournalen fristående. Givetvis en media koncern bakom. Men om fiske för alla och fiskefeber gick så dåligt. Varför köpa dem då? Billigare att bara låta dem självdö. Då försvinner konkurrensen i alla fall. Och man har inte lagt en krona.

        Kommentera


        • #9
         Ursprungligen postat av tintin_jkpg Visa inlägg
         Men samtidigt så valde ägarna till Fiskefeber att sälja av någon anledning och då ska ni väl ge lika mycket ris till dessa personer.
         Du tycker alltså att förra ägarna till Fiske-Feber är skyldiga till att Fiskejournalen haft en i mångas tycke sämre tidning och innehåll?

         Att de som litet företag i tid sett den ohållbara situationen att dela på en annonsmarknad med en tidning som ägs av ett stort företag och genom att sälja i tid undvikit en konkurs. Är det negativt att lämna skeppet medan det flyter?

         Kommentera


         • #10
          Tråkig utveckling. I grund och botten vill jag stödja fisketidningar men kommer inte köpa lösnummer eller prenumerera på Fiskejournalen för deras innehåll intresserar mig inte. I stort sett allt handlar om predatorfiske (spinnfiske alltså), dyra båtar/båtprylar eller fiskeresor som kostar multum.
          http://enamatorfiskare.blogspot.se
          Instagram enamatorfiskare

          Kommentera

          Foton

          Collapse

          Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

          Relaterat

          Collapse

          Ämnen Statistik Senaste inlägg
          Startad av Petey21, 2014-02-04, 13:23
          5 svar
          2 794 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Henke E
          av Henke E
           
          Startad av Abramis Brama, 2014-11-02, 17:39
          15 svar
          3 116 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Old Firehand  
          Startad av Fonzie, 2016-10-15, 18:45
          20 svar
          5 813 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg DJ Mqt
          av DJ Mqt
           
          Startad av AKEN79, 2020-03-16, 16:49
          2 svar
          278 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg BrainDisorder  
          Arbetar...
          X