Jag har vid många tillfällen fångat fisk i Vättern, som haft Binnikemask, speciellt röding.
Jag har ändå tagit fisken för att äta, men har tänkt på det följande:
Vid gravning; noggrann sköljning med kranvatten, sedan frysning efter gravning vid -18° i tre-fyra dygn.
Vid stekning; noggrann sköljning med kranvatten och sedan noggrann genomstekning, men inte så fisken blir förstörd.
Ifs är inte Binnikemask extremt farlig, men kräver behandling med läkemedel om man får den i magen.
Har sett bandmaskarna i munnen på fisken, men det är inget skäl att kasta bort, om man behandlar fisken rätt.
Jag har ändå tagit fisken för att äta, men har tänkt på det följande:
Vid gravning; noggrann sköljning med kranvatten, sedan frysning efter gravning vid -18° i tre-fyra dygn.
Vid stekning; noggrann sköljning med kranvatten och sedan noggrann genomstekning, men inte så fisken blir förstörd.
Ifs är inte Binnikemask extremt farlig, men kräver behandling med läkemedel om man får den i magen.
Har sett bandmaskarna i munnen på fisken, men det är inget skäl att kasta bort, om man behandlar fisken rätt.
Kommentera