Finns ett hellt ok recept på hälleflundra i senapsgrädde i bonniers kokbok.
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
Hälleflundra, hur....?
Collapse
X
-
Wallasen funkar bra (1800), ingen imma på frontrutorna längre, helt kanon, du kommer verkligen att upskatta aggregatet. Ett tips: skaffa en Y koppling (60-60-60 cm, med spjäll) kopplas til övre urtaget, och dra ner en del till golvet/durken. Det skall i varje fall jag gjöra.Ursprungligen postat av TAMTAM Visa inläggLycka till!
Låt mej veta hur Wallasen funkar vilken modell har du min är en 1800 ny i kartong har inte skruvat dit den ännu kul att veta om den funkar bra mvh
PS 10kilos sejar på 160m låter som en svettig uppgift tyckte det var ett helvete att veva hem tomt från 180m!!
Ang. 10 kg´s sej och div. fiskedjup:
mvh
Mvh Flodström
Flyfishing for salmon
Kommentera
-
Låter verkligen smaskens det där Ola. Tackar för fina gourmet-Hälle-tipsUrsprungligen postat av Ola Visa inläggGott & enkelt blev det förra helgen med 2cm fileer som enkelt kryddades och stektes några minuter på var sida. Klyftpotatis och grönpepparsås och sallad till.
Osså Öl förstås.
mvhMvh Flodström
Flyfishing for salmon
Kommentera
-
Btw...På Gustav Bratt, mycket mysig restaurang i Falkenberg, precis vid tullbron där Ätran forsar ut i hamnen är en av deras populäraste rätter, bara typ 200 spänn.... går åt i närmast osannolikt antal... Hälleflundra med potatismos, vitvinsås och räkor, gratinerad i form..Rekommenderas..JÄVLIGT gott! Höjdare..Fisken är tagen i Norge..Senast ändrad av Hemi; 2010-01-21, 19:17.
Kommentera
-
I Norge äter man fisksoppa - Denna är godare...
Fisk- & skaldjurssoppa med aioli (6pers.)
1kg fast fiskfilé (torsk, hälleflundra, marulk, sej, lax etc.)
3-4hg räkor
15-20 musslor
4 finhackade schalottenlökar
½ purjolök (julienne)
½ färsk fänkål (julienne)
1 bit rotselleri (julienne)
3 stjälkar blekselleri (slantad)
5 tomater (skållade, urkärnade, tärnade)
75g smör
1-1,5l vatten+fiskfond
5-10dl torrt, vitt vin
5dl grädde
1g saffran
3 vitlöksklyftar, finhackade
1/2tsk färsk finhackad timjan
peppar
salt
Aioli
Smaksätt majonnäs med vitlöksklyftor, peppar, cayennepeppar.
Fräs grönsakerna i smöret (ej tomaterna) utan att de tar färg. Späd med buljong + vin. Tillsätt saffran, koka upp och låt koka/sjuda några minuter.
Tillsätt fisken samt musslorna i koktidsordning och låta sjuda tills nästan klart. Tillsätt tomaterna & grädde och koka upp. Ta av från värmen och tillsätt räkorna.
Servera med aioli och bröd.
Kommentera
-
Hehe..ska lyssna nästa gång jag droppar förbi.,,men så här skulle jag göra: Gör potatismos, låt svalna något, (annars koagulerar ägget) blanda i ägg, rör om s.k, fransk potatismos. Finare färg, håller formen i ugnen och godare.Ursprungligen postat av Flodström Visa inläggHar fiskat där, hehe.
Låter helt klart som en höjdare. Du måste skaffa receptet, hehe (spionage?)
Gör "världens godaste räksås" så här: Skala ett lämpligt antal räkor, lägg undan. Spara allt rens från räkorna och koka det i kort vatten men typ en halv fiskbuljongstärning i 10 minuter, sila ifrån och reducera spadet..nu har du en superfond, en grund. Pyttsa i lämplig mängd grädde, vitt vin, lite citron och lite charlottenlök. Smaka av med peppar. Reducera såsen till lämplig tjocklek. Själv brukar jag köra mycket dill i bla testad på egenfångad rödspätta vid skreaholm söder falkenberg. Sedan i med räkorna. Gott!
Men Gustav Bratt kör utan dill..Kör allt i ugnsform ..
Jaha nu har du receptet till en supermiddag...kveiten får du fixa själv ;-)Senast ändrad av Hemi; 2010-01-22, 11:34.
Kommentera
Foton
Collapse
Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.
Relaterat
Collapse
| Ämnen | Statistik | Senaste inlägg | ||
|---|---|---|---|---|
|
Startad av axeleriksson, 2006-02-20, 13:05
|
10 svar
6 572 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av Cobrak
2025-01-31, 13:23
|
Kommentera