Hälleflundra, hur....? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Hälleflundra, hur....?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #11
    Finns ett hellt ok recept på hälleflundra i senapsgrädde i bonniers kokbok.
    Hjonsson

    Kommentera


    • #12
      Ursprungligen postat av TAMTAM Visa inlägg
      Lycka till!
      Låt mej veta hur Wallasen funkar vilken modell har du min är en 1800 ny i kartong har inte skruvat dit den ännu kul att veta om den funkar bra mvh
      PS 10kilos sejar på 160m låter som en svettig uppgift tyckte det var ett helvete att veva hem tomt från 180m!!
      Wallasen funkar bra (1800), ingen imma på frontrutorna längre, helt kanon, du kommer verkligen att upskatta aggregatet. Ett tips: skaffa en Y koppling (60-60-60 cm, med spjäll) kopplas til övre urtaget, och dra ner en del till golvet/durken. Det skall i varje fall jag gjöra.

      Ang. 10 kg´s sej och div. fiskedjup:

      mvh
      Mvh Flodström
      Flyfishing for salmon

      Kommentera


      • #13
        Gott & enkelt blev det förra helgen med 2cm fileer som enkelt kryddades och stektes några minuter på var sida. Klyftpotatis och grönpepparsås och sallad till.
        Osså Öl förstås.
        Ola

        Kommentera


        • #14
          Ursprungligen postat av Ola Visa inlägg
          Gott & enkelt blev det förra helgen med 2cm fileer som enkelt kryddades och stektes några minuter på var sida. Klyftpotatis och grönpepparsås och sallad till.
          Osså Öl förstås.
          Låter verkligen smaskens det där Ola. Tackar för fina gourmet-Hälle-tips

          mvh
          Mvh Flodström
          Flyfishing for salmon

          Kommentera


          • #15
            gravad blir den ruskigt god

            hälften salt hälften socker, färsk ingerfära, koriander, vitlök och lite citronskal,
            det blir inte bättre än så

            Kommentera


            • #16
              Dom få gånger jag har ätit flundra så har den varit ugnsstekt med en krabb, eller skaldjurssås över. I proportion med fisk och sås i lika tjocka lager. Med potatis och sallad till. Någon som provat det?
              Mvh Flodström
              Flyfishing for salmon

              Kommentera


              • #17
                Btw...På Gustav Bratt, mycket mysig restaurang i Falkenberg, precis vid tullbron där Ätran forsar ut i hamnen är en av deras populäraste rätter, bara typ 200 spänn.... går åt i närmast osannolikt antal... Hälleflundra med potatismos, vitvinsås och räkor, gratinerad i form..Rekommenderas..JÄVLIGT gott! Höjdare..Fisken är tagen i Norge..
                Senast ändrad av Hemi; 2010-01-21, 19:17.

                Kommentera


                • #18
                  Har fiskat där, hehe.
                  Låter helt klart som en höjdare. Du måste skaffa receptet, hehe (spionage?)
                  Mvh Flodström
                  Flyfishing for salmon

                  Kommentera


                  • #19
                    I Norge äter man fisksoppa - Denna är godare...

                    Fisk- & skaldjurssoppa med aioli (6pers.)
                    1kg fast fiskfilé (torsk, hälleflundra, marulk, sej, lax etc.)
                    3-4hg räkor
                    15-20 musslor
                    4 finhackade schalottenlökar
                    ½ purjolök (julienne)
                    ½ färsk fänkål (julienne)
                    1 bit rotselleri (julienne)
                    3 stjälkar blekselleri (slantad)
                    5 tomater (skållade, urkärnade, tärnade)
                    75g smör
                    1-1,5l vatten+fiskfond
                    5-10dl torrt, vitt vin
                    5dl grädde
                    1g saffran
                    3 vitlöksklyftar, finhackade
                    1/2tsk färsk finhackad timjan
                    peppar
                    salt

                    Aioli
                    Smaksätt majonnäs med vitlöksklyftor, peppar, cayennepeppar.

                    Fräs grönsakerna i smöret (ej tomaterna) utan att de tar färg. Späd med buljong + vin. Tillsätt saffran, koka upp och låt koka/sjuda några minuter.
                    Tillsätt fisken samt musslorna i koktidsordning och låta sjuda tills nästan klart. Tillsätt tomaterna & grädde och koka upp. Ta av från värmen och tillsätt räkorna.
                    Servera med aioli och bröd.

                    Kommentera


                    • #20
                      Ursprungligen postat av Flodström Visa inlägg
                      Har fiskat där, hehe.
                      Låter helt klart som en höjdare. Du måste skaffa receptet, hehe (spionage?)
                      Hehe..ska lyssna nästa gång jag droppar förbi.,,men så här skulle jag göra: Gör potatismos, låt svalna något, (annars koagulerar ägget) blanda i ägg, rör om s.k, fransk potatismos. Finare färg, håller formen i ugnen och godare.
                      Gör "världens godaste räksås" så här: Skala ett lämpligt antal räkor, lägg undan. Spara allt rens från räkorna och koka det i kort vatten men typ en halv fiskbuljongstärning i 10 minuter, sila ifrån och reducera spadet..nu har du en superfond, en grund. Pyttsa i lämplig mängd grädde, vitt vin, lite citron och lite charlottenlök. Smaka av med peppar. Reducera såsen till lämplig tjocklek. Själv brukar jag köra mycket dill i bla testad på egenfångad rödspätta vid skreaholm söder falkenberg. Sedan i med räkorna. Gott!

                      Men Gustav Bratt kör utan dill..Kör allt i ugnsform ..

                      Jaha nu har du receptet till en supermiddag...kveiten får du fixa själv ;-)
                      Senast ändrad av Hemi; 2010-01-22, 11:34.

                      Kommentera

                      Foton

                      Collapse

                      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                      Relaterat

                      Collapse

                      Ämnen Statistik Senaste inlägg
                      Startad av axeleriksson, 2006-02-20, 13:05
                      10 svar
                      6 572 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Cobrak
                      av Cobrak
                       
                      Arbetar...
                      X