Det här behöver du :
(4 personer)
600 g gösfilé
4 msk ströbröd
3 tomater
4 salladslökar eller 1 liten purjo
0,5 l färsk spenat eller ruccola
1/2 kruka basilika
1 tärning fiskbuljong
2 dl vitt vin eller 2 dl vatten och saften av en halv citron
ris
80 g smör
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång riskoket.
2. Dela tomaterna och gräv ur kärnorna. De är inget att ha. Skär i halvcentimeterbreda remsor.
3. Ansa salladslöken och skär i 2 cm långa bitar.
4. Skölj spenaten.
5. Strimla basilikan.
6. Koka upp vinet med buljongtärningen. Koka ihop tills hälften av buljongen finns kvar.
7. Sänk värmen och vispa ner 2/3 av smöret. Smaka av med salt och peppar.
8. 5-10 minuter före servering (den tid det tar att steka fisken) lägger du i löken, tomatstrimlorna, spenaten och basilikan i såsen.
Rör om och håll varmt. Det ska knappt ens sjuda.
9. Häll upp ströbrödet på en stor tallrik. Krydda med salt och peppar.
10. Smält sista tredjedelen smör i en stor stekpanna.
11. Vänd gösfiléerna i ströbrödet och stek dem på medelvärme ett par minuter på varje sida.
12. Servera fisken med smörsåsen och riset.
gott gott
enjoy mvh Crubbster
(4 personer)
600 g gösfilé
4 msk ströbröd
3 tomater
4 salladslökar eller 1 liten purjo
0,5 l färsk spenat eller ruccola
1/2 kruka basilika
1 tärning fiskbuljong
2 dl vitt vin eller 2 dl vatten och saften av en halv citron
ris
80 g smör
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång riskoket.
2. Dela tomaterna och gräv ur kärnorna. De är inget att ha. Skär i halvcentimeterbreda remsor.
3. Ansa salladslöken och skär i 2 cm långa bitar.
4. Skölj spenaten.
5. Strimla basilikan.
6. Koka upp vinet med buljongtärningen. Koka ihop tills hälften av buljongen finns kvar.
7. Sänk värmen och vispa ner 2/3 av smöret. Smaka av med salt och peppar.
8. 5-10 minuter före servering (den tid det tar att steka fisken) lägger du i löken, tomatstrimlorna, spenaten och basilikan i såsen.
Rör om och håll varmt. Det ska knappt ens sjuda.
9. Häll upp ströbrödet på en stor tallrik. Krydda med salt och peppar.
10. Smält sista tredjedelen smör i en stor stekpanna.
11. Vänd gösfiléerna i ströbrödet och stek dem på medelvärme ett par minuter på varje sida.
12. Servera fisken med smörsåsen och riset.
gott gott
enjoy mvh Crubbster
Kommentera