när ni gör färs ex. till gäddbullar... använder ni mixer då? och hur noga är ni med att få bort alla ben?
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
färs
Collapse
X
-
Jag har i försig inte gjort fiskfärs men har malt mycket kött till köttfärs, då använder jag mig av en gammal hushålls maskin som har en kvarn som tillbehör..det funkar kanon och skulle jag göra gäddfärs så skulle jag nog inte vara super noga med att få bort precis varje ben, då kvarnen skull ta hand om dem som man missat.
Mixer tror jag inte riktigt på, skulle aldrig funka för älgkött i alla fallDet krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.
-
Ursprungligen postat av ohlstedt Visa inläggnär ni gör färs ex. till gäddbullar... använder ni mixer då? och hur noga är ni med att få bort alla ben?
Kommentera
-
Ursprungligen postat av UT Visa inläggMixer går utmärkt och ben är inga problem även om en grovgäddas ben även i "sönderklippt" skick kan påverka den kulinariska upplevelsen. Husets mixer har malt 100tals gäddor och är "still going strong" så det funkar, men filea fisken så fjällen, skinnet och ryggraden är borta.
Kommentera
-
Ursprungligen postat av Flötet Visa inläggSå om jag fattat det rätt kan man alltså göra färs av fileè med ben i ?
Så gör jag och så gör man i Lyon, i allafall på den lyxkrog där en portion dylika fiskbullar gick på 400,-.
Kommentera
-
Ursprungligen postat av UT Visa inläggSå gör jag och så gör man i Lyon, i allafall på den lyxkrog där en portion dylika fiskbullar gick på 400,-.
Kommentera
-
Ursprungligen postat av Flötet Visa inläggHehe...Lyon.....är det frankrike eller?
Kommentera
-
Ursprungligen postat av bastard Visa inläggKlart det är Frankrike. Det höga priset beror på att kocken gurglat sig med champagne innan han genomförde färseringsproceduren. Proceduren går helt enkelt till så att han tuggar fiskfilen i 2 minuter, spottar ut den, gurglar sig med champagne igen och tuggar en gång till. detta upprepas tills hovmästaren är nöjd med resultatet vilket brukar innebära runt 8 vändor i munnen.
Men att det skulle gå till sådär.....Nu gör jag väl bort mig, men säg att du skojar.....
Kommentera
-
Ursprungligen postat av bastard Visa inläggKlart det är Frankrike. Det höga priset beror på att kocken gurglat sig med champagne innan han genomförde färseringsproceduren. Proceduren går helt enkelt till så att han tuggar fiskfilen i 2 minuter, spottar ut den, gurglar sig med champagne igen och tuggar en gång till. detta upprepas tills hovmästaren är nöjd med resultatet vilket brukar innebära runt 8 vändor i munnen.
Kommentera
Foton
Collapse
Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.
Relaterat
Collapse
Ämnen | Statistik | Senaste inlägg | ||
---|---|---|---|---|
Startad av Suseris, 2020-09-18, 13:26
|
4 svar
463 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av Backslag
2023-05-14, 07:22
|
||
Startad av kenwald, 2021-09-15, 20:09
|
6 svar
1 043 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av senzitivity
2023-05-14, 08:29
|
||
Startad av margnotis, 2023-04-01, 17:40
|
2 svar
214 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av Maxxim
2023-04-04, 04:53
|
||
Startad av pryagmeta, 2023-04-08, 15:01
|
1 svar
280 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av stefan1
2023-04-08, 20:50
|
||
Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
|
7 svar
455 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av nephilim
2023-12-27, 22:11
|
Kommentera