färs - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

färs

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • färs

    när ni gör färs ex. till gäddbullar... använder ni mixer då? och hur noga är ni med att få bort alla ben?
    sjuksköterskestudent från västerås

  • #2
    Jag har i försig inte gjort fiskfärs men har malt mycket kött till köttfärs, då använder jag mig av en gammal hushålls maskin som har en kvarn som tillbehör..det funkar kanon och skulle jag göra gäddfärs så skulle jag nog inte vara super noga med att få bort precis varje ben, då kvarnen skull ta hand om dem som man missat.

    Mixer tror jag inte riktigt på, skulle aldrig funka för älgkött i alla fall
    Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.

    Kommentera


    • #3
      Brukar köra gäddfärsen två gånger genom köttkvarnen för att få bort alla ev. ben. Har dock aldrig testat med mixer, tror inte du får bort alla ben där.

      Kommentera


      • #4
        Ursprungligen postat av ohlstedt Visa inlägg
        när ni gör färs ex. till gäddbullar... använder ni mixer då? och hur noga är ni med att få bort alla ben?
        Mixer går utmärkt och ben är inga problem även om en grovgäddas ben även i "sönderklippt" skick kan påverka den kulinariska upplevelsen. Husets mixer har malt 100tals gäddor och är "still going strong" så det funkar, men filea fisken så fjällen, skinnet och ryggraden är borta.
        www.utreel.com

        Kommentera


        • #5
          Ursprungligen postat av UT Visa inlägg
          Mixer går utmärkt och ben är inga problem även om en grovgäddas ben även i "sönderklippt" skick kan påverka den kulinariska upplevelsen. Husets mixer har malt 100tals gäddor och är "still going strong" så det funkar, men filea fisken så fjällen, skinnet och ryggraden är borta.
          Så om jag fattat det rätt kan man alltså göra färs av fileè med ben i ?
          Mitt filmarkiv, Big game, extreme sports m.m.

          Fannigan! Oreily! Your beard is notning compered ti mine!

          Andrej Look at my ear! It`s even colder!

          Kommentera


          • #6
            Ursprungligen postat av Flötet Visa inlägg
            Så om jag fattat det rätt kan man alltså göra färs av fileè med ben i ?

            Så gör jag och så gör man i Lyon, i allafall på den lyxkrog där en portion dylika fiskbullar gick på 400,-.
            www.utreel.com

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen postat av UT Visa inlägg
              Så gör jag och så gör man i Lyon, i allafall på den lyxkrog där en portion dylika fiskbullar gick på 400,-.
              Hehe...Lyon.....är det frankrike eller?
              Mitt filmarkiv, Big game, extreme sports m.m.

              Fannigan! Oreily! Your beard is notning compered ti mine!

              Andrej Look at my ear! It`s even colder!

              Kommentera


              • #8
                Ursprungligen postat av Flötet Visa inlägg
                Hehe...Lyon.....är det frankrike eller?
                Klart det är Frankrike. Det höga priset beror på att kocken gurglat sig med champagne innan han genomförde färseringsproceduren. Proceduren går helt enkelt till så att han tuggar fiskfilen i 2 minuter, spottar ut den, gurglar sig med champagne igen och tuggar en gång till. detta upprepas tills hovmästaren är nöjd med resultatet vilket brukar innebära runt 8 vändor i munnen.

                Kommentera


                • #9
                  Ursprungligen postat av bastard Visa inlägg
                  Klart det är Frankrike. Det höga priset beror på att kocken gurglat sig med champagne innan han genomförde färseringsproceduren. Proceduren går helt enkelt till så att han tuggar fiskfilen i 2 minuter, spottar ut den, gurglar sig med champagne igen och tuggar en gång till. detta upprepas tills hovmästaren är nöjd med resultatet vilket brukar innebära runt 8 vändor i munnen.
                  Öh....Jahaaa....Att gädda var en dilkatess i frankirke det hade man ju lite på känn.....

                  Men att det skulle gå till sådär.....Nu gör jag väl bort mig, men säg att du skojar.....
                  Mitt filmarkiv, Big game, extreme sports m.m.

                  Fannigan! Oreily! Your beard is notning compered ti mine!

                  Andrej Look at my ear! It`s even colder!

                  Kommentera


                  • #10
                    Ursprungligen postat av bastard Visa inlägg
                    Klart det är Frankrike. Det höga priset beror på att kocken gurglat sig med champagne innan han genomförde färseringsproceduren. Proceduren går helt enkelt till så att han tuggar fiskfilen i 2 minuter, spottar ut den, gurglar sig med champagne igen och tuggar en gång till. detta upprepas tills hovmästaren är nöjd med resultatet vilket brukar innebära runt 8 vändor i munnen.
                    ahaahaahaa
                    www.utreel.com

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Suseris, 2020-09-18, 13:26
                    4 svar
                    463 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Backslag  
                    Startad av kenwald, 2021-09-15, 20:09
                    6 svar
                    1 043 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg senzitivity  
                    Startad av margnotis, 2023-04-01, 17:40
                    2 svar
                    214 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Maxxim
                    av Maxxim
                     
                    Startad av pryagmeta, 2023-04-08, 15:01
                    1 svar
                    280 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg stefan1
                    av stefan1
                     
                    Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
                    7 svar
                    455 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg nephilim  
                    Arbetar...
                    X