röka abborre abu rök? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

röka abborre abu rök?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • röka abborre abu rök?

    Först
    filea eller inte?
    skinnet ska vara kvar men huvudet?
    har 2st abborrar på 0,7-0,8 kg,
    vad är lagom till 2 personer?

    Aburök, el liknande fast större.
    alspån och enris botten
    var ska skyddsplåten vara, ovan spånet eller ovan brännarna?

    15 min för hel abborre och hälften för filead.
    saltar några timmar innan.

    ska hel abborre ha smör inuti?

    tack för hjälp!

  • #2
    hmm, googlar , fliea abborre, finns många sett.

    skinnet ska väl vara kvar?
    Tips på instruktonsvideo ?

    Kommentera


    • #3
      Jag kör alspån och slänger ner ett par kvistar enris. Jag har en aburök gammal som gatan där en bägare med t-röd står under själva lådan. Sedan är det spån i botten, galler med en plåt ovanpå det. På vilken jag lägger urtagna borrar med skinn och huvud. Generöst med salt inuti. Kör dem tills spriten brunnit ut.

      enkelt som fan, gött som fan

      Chris

      Kommentera


      • #4
        Ursprungligen postat av Brittolof Visa inlägg
        Jag kör alspån och slänger ner ett par kvistar enris. Jag har en aburök gammal som gatan där en bägare med t-röd står under själva lådan. Sedan är det spån i botten, galler med en plåt ovanpå det. På vilken jag lägger urtagna borrar med skinn och huvud. Generöst med salt inuti. Kör dem tills spriten brunnit ut.

        enkelt som fan, gött som fan

        Chris
        kan tyvärr ej mala bild men i mni så ska spånet ligga på botten, o brännaren ovan,,,, eller ska brännarna på nått sätt vara under röken?

        Kommentera


        • #5
          Tack briittoff,, brännarna ska vara under

          trögtänkt som vanlgt

          Kommentera


          • #6
            Har du tid kan du koka upp en saltlake. För varje liter vatten du behöver(tillräckligt för att fisken ska rymmas) tar du 1dl salt(jag rekommenderar havssalt) och 0,5dl strösocker. Koka tills salt och socker lösts upp. Låt svalna. Låt fisken ligga i den 6-24 timmar innan du röker den.
            All you need is Lubb.

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen postat av Usling Visa inlägg
              Har du tid kan du koka upp en saltlake. För varje liter vatten du behöver(tillräckligt för att fisken ska rymmas) tar du 1dl salt(jag rekommenderar havssalt) och 0,5dl strösocker. Koka tills salt och socker lösts upp. Låt svalna. Låt fisken ligga i den 6-24 timmar innan du röker den.


              hehe

              jag filieade och la dom saltade 3h,, sen rökte jag dem med alspån och enris. 20 min

              jättegott

              Kommentera


              • #8
                Socker? i en saltlag?
                All fisk eller kött som ska rökas ska saltas med salt utan jod.
                Misstänker sockret är en nymodighet för att ta bort den bittra smaken som jodet skapar i samband med rökning.

                Inget måste att koka en saltlag. Köp finkornigt salt och vispa. Går mycke snabbare än att koka och du slipper vänta en hel natt för att lagen ska kallna.


                Men Abe när du som jag förstår det lägger ut stora pengar för lod. Varför köper du dig inte en bra rök också?

                Kommentera


                • #9
                  Lägg abborren i rejält med grovsalt över natten så den får dra ur lite vätska.
                  Dagen efter spolar du av grovsaltet och saltar med lite vanligt salt.
                  Sen röker du den.

                  Verkar finnas lika många bra metoder som det finns fiskare

                  Kommentera


                  • #10
                    En annan variant:
                    Ta ur abborrarna och salta enl valfritt förslag ovan. Klyfta en citron. I varje fisk lägger du en citronklyfta med ett basilikablad på var sida av klyftan. Bind om med steksnöre eller motsv. Rök enl ovan, men ta det lite lugnare med spån och enris så det blir lite lagom röksmak. Rensa fisken, pressa basilikacitronen över och njut med färskpotatis och majonnäs.
                    Lite krångligare kanske, men en helt magiskt.

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av lsjonsson, 2016-02-18, 14:10
                    70 svar
                    16 166 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg lsjonsson  
                    Startad av Usling, 2019-08-18, 06:13
                    7 svar
                    1 679 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Xerup
                    av Xerup
                     
                    Startad av abe, 2020-04-13, 08:38
                    0 svar
                    80 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg abe
                    av abe
                     
                    Arbetar...
                    X