Ej eget recept men ändå.
0,6 kg abborrfilé 1 msk svartpeppar, hel 2 msk olivolja 1 dl vitt vin, torrt 2 dl fiskbuljong 4 st schalottenlök(ar) 2 dl crème frâiche 1 msk ingefära, riven 40 g smör 1,2 tsk salt 0,5 krm peppar Tillagning: 1. Tillagning: Strimla schalottenlöken. Koka upp vin, buljong och schalottenlöken i en kastrull och låt det koka ihop tills halva mängden återstår. 2. Vispa ner crème fraiche och koka ihop tills hälften återstår. 3. Tillsätt ingefära och låt koka ytterligare 2 minuter. Sila såsen och vispa ner smöret, lite i taget. Smaka av med ca 1 krm salt och peppar. 4. Krossa pepparen i en mortel. Vänd fiskfiléerna i peppar och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken 1-2 minuter på varje sida. 5. Servera abborren med ingefärssås, färsk timjan och kokt potatis. Tips: Smörslungad spenat är gott till.
0,6 kg abborrfilé 1 msk svartpeppar, hel 2 msk olivolja 1 dl vitt vin, torrt 2 dl fiskbuljong 4 st schalottenlök(ar) 2 dl crème frâiche 1 msk ingefära, riven 40 g smör 1,2 tsk salt 0,5 krm peppar Tillagning: 1. Tillagning: Strimla schalottenlöken. Koka upp vin, buljong och schalottenlöken i en kastrull och låt det koka ihop tills halva mängden återstår. 2. Vispa ner crème fraiche och koka ihop tills hälften återstår. 3. Tillsätt ingefära och låt koka ytterligare 2 minuter. Sila såsen och vispa ner smöret, lite i taget. Smaka av med ca 1 krm salt och peppar. 4. Krossa pepparen i en mortel. Vänd fiskfiléerna i peppar och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken 1-2 minuter på varje sida. 5. Servera abborren med ingefärssås, färsk timjan och kokt potatis. Tips: Smörslungad spenat är gott till.
Kommentera