Detta recept kommer från Aftonbladet.se
Direktlänk: http://www.aftonbladet.se/v3/ab/jsp/...?d=101&a=12604
Skivat rostebröd sägs ju vara en världen stora uppfinningar. Portionsfrysta laxfiléer kommer inte långt efter de är i alla fall top-tio.
Garnera gärna moset med strimlat apelsinskal. Investerar du i ett zestjärn kan du hyvla riktigt proffsiga strimlor.
Ingredienser (för 4 portioner):
4 port bandpasta
300 gram rotselleri
2 st potatisar
3 msk smör
1 st apelsin
2 msk hackad persilja
600 gram laxfilé, färsk eller fryst
1 msk olivolja
salt och peppar
Tillagning:
Så här gör du:
1. Skala och skär sellerin och potatisen i rätt stora bitar. Koka tills de är riktigt mjuka. Det tar ungefär 15 minuter, kanske lite längre tid för sellerin.
2. Sätt igång pastakoket.
3. Tvätta apelsinen och riv hälften av skalet.
4. Hacka persiljan.
5. Mosa de kokta potatis- och selleribitarna med en stavmixer, potatisstöt eller potatispress.
6. Blanda med smöret, apelsinskalet och persiljan. Salta, peppra och smaka av med pressad apelsin.
7. Skär laxen i portionsbitar, olja in och stek på låg värme till precis genomstekt.
8. Servera fisken med pastan och sellerimoset.
Direktlänk: http://www.aftonbladet.se/v3/ab/jsp/...?d=101&a=12604
Skivat rostebröd sägs ju vara en världen stora uppfinningar. Portionsfrysta laxfiléer kommer inte långt efter de är i alla fall top-tio.
Garnera gärna moset med strimlat apelsinskal. Investerar du i ett zestjärn kan du hyvla riktigt proffsiga strimlor.
Ingredienser (för 4 portioner):
4 port bandpasta
300 gram rotselleri
2 st potatisar
3 msk smör
1 st apelsin
2 msk hackad persilja
600 gram laxfilé, färsk eller fryst
1 msk olivolja
salt och peppar
Tillagning:
Så här gör du:
1. Skala och skär sellerin och potatisen i rätt stora bitar. Koka tills de är riktigt mjuka. Det tar ungefär 15 minuter, kanske lite längre tid för sellerin.
2. Sätt igång pastakoket.
3. Tvätta apelsinen och riv hälften av skalet.
4. Hacka persiljan.
5. Mosa de kokta potatis- och selleribitarna med en stavmixer, potatisstöt eller potatispress.
6. Blanda med smöret, apelsinskalet och persiljan. Salta, peppra och smaka av med pressad apelsin.
7. Skär laxen i portionsbitar, olja in och stek på låg värme till precis genomstekt.
8. Servera fisken med pastan och sellerimoset.