Jag har under min uppväxt blivit itvingad gädda, och det var ingen possitiv upplevelse. men kanske 10 årefter tjernobyl, var det dags att prova igen, och det här receptet gör att gäddan ligger på topp 10 listan över goda fiskar.
Filea gäddan ( 2,5- 3,5 kgs gädda är lämplig) ta bort skinnet.
Tappa upp iskallt vatten och tillsätt ättika. lägg i fileérna ca 30 min.
torka fileérna, vänd dom i vetemjöl som är kryddat med salt och lite vitpeppar.
doppa i vispat ägg och vänd sedan i ströbröd.
Stek i gjutjärnspanna på Mellanvärme! och använd MYCKET smör!
Se framför allt till att inte steka för länge.
Servera med kokt mandelpotatis och en kall pilsner, njut!
Filea gäddan ( 2,5- 3,5 kgs gädda är lämplig) ta bort skinnet.
Tappa upp iskallt vatten och tillsätt ättika. lägg i fileérna ca 30 min.
torka fileérna, vänd dom i vetemjöl som är kryddat med salt och lite vitpeppar.
doppa i vispat ägg och vänd sedan i ströbröd.
Stek i gjutjärnspanna på Mellanvärme! och använd MYCKET smör!
Se framför allt till att inte steka för länge.
Servera med kokt mandelpotatis och en kall pilsner, njut!
Kommentera