ca 500 abborrfilé
1 tsk salt
svartpeppar
2 dl grädde
2 msk bong´s fiskfond. Eller 1 dl hemgjord fiskfond (det bir ännu godare).
2 tsk smulad dragon
0,5-1 tsk ideal vetemjöl
1,5 dl riven wästerbottenost.
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra filéerna och låt dem ligga en stund.
Koka upp grädden tillsätt fiskfonden och red av med mjölet låt det puttra några minuter. Blanda ner dragonen i redningen. Låt redningen svalna lite.
Lägg filéerna i en ugnsfast form. Häll grädd/fond/dragon redningen över fisken.
Strö över osten. in i ugnen 15 minuter. Servera med pressad potatis och ett gott torrt vitt vin.
Detta är busenkelt att tillaga och gott som 17!
Detta recept är taget ur boken abborren av Öste & Tham. men jag har modifierat det något.
1 tsk salt
svartpeppar
2 dl grädde
2 msk bong´s fiskfond. Eller 1 dl hemgjord fiskfond (det bir ännu godare).
2 tsk smulad dragon
0,5-1 tsk ideal vetemjöl
1,5 dl riven wästerbottenost.
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra filéerna och låt dem ligga en stund.
Koka upp grädden tillsätt fiskfonden och red av med mjölet låt det puttra några minuter. Blanda ner dragonen i redningen. Låt redningen svalna lite.
Lägg filéerna i en ugnsfast form. Häll grädd/fond/dragon redningen över fisken.
Strö över osten. in i ugnen 15 minuter. Servera med pressad potatis och ett gott torrt vitt vin.
Detta är busenkelt att tillaga och gott som 17!
Detta recept är taget ur boken abborren av Öste & Tham. men jag har modifierat det något.