Brax med ansjovis och timjan - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Brax med ansjovis och timjan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Brax med ansjovis och timjan

    Brax med ansjovis och timjan



    Receptet är för 4 portioner
    Typ: Huvudrätt
    Tillagningstid: 21-50 min
    Källa: http://www.tasteline.se

    Ingredienser:
    1,5 msk olivolja
    6 st Braxenfilé
    0,5 st vitlöksklyfta(or)
    1 st ansjovisfilé(er)
    färsk timjan
    1 msk Sherry
    0,5 msk osaltat smör

    Tillagning:

    1. Ta fram en stor stekpanna och häll i lite olivolja och börja med att steka fisken. Se till att fisken blir genomstekt. Flytta över de stekta filéerna till ett par varma tallrikar med aluminiumfolie och svep kring filéerna. På så vis fortsätter fisken att tillagas i folien.

    2. När alla fiskfiléer är klara, tillsätt en msk olivolja samt eventuellt lite olja från ansjovisburken i stekpannan, pressa i vitlöken och lägg i ansjovisfiléerna. Fortsätt rör med en träsked och medan oljan värms och vitlöken mjuknar är det nästan som om ansjovisen smälter samman till en sås.

    Tillsätt timjanblad och sedan sherryn. Låt såsen puttra i en minut, ta sedan av pannan från spisen. Byt ut träskeden mot en visp och vispa ner smöret. Häll såsen över fiskfiléerna och klipp över de resterande timjanbladen. Servera med kikärtor och tomatsallad.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Så, vem blir först att testa ?
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Bli medlem i Sportfiskarna Här!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

  • #2
    snarare vem e den första som vågar testa ^^
    Fish hard Go PRO

    Kommentera


    • #3
      Re: Brax med ansjovis och timjan

      Originally posted by Bergman
      Brax med ansjovis och timjan

      Så, vem blir först att testa ?
      Ja, inte blir det jag iaf

      Kommentera


      • #4
        min pappa " JA FY HELLVETE VA ÄKLIGT!" ( har dock ej smakat)
        Fish hard Go PRO

        Kommentera


        • #5
          ............. Ehh....... väljer en pizza i kväll... så de så...
          Snart e de dax..... !!

          Kommentera


          • #6
            usch fy fan skulle aldrig äta brax! hehe

            Kommentera


            • #7
              Låter väl gott? Men man måste nog se till att braxen får gå i rent vatten ett par dygn så att man slipper ev. dysmak
              Gädda, karp och sutare... all the way!


              Catch & Release Productions - Böcker, artiklar och filmer!

              Svenska karpklubben - En härlig samling karpgalningar

              Kommentera


              • #8
                receptet låter ju gott ju.. Men kanske nån annan fisk än braxen dock

                Kommentera


                • #9
                  Min mor kom från Skutskär från början. Där åts mycket olika fiskar under fattigtiden för 70-80 år sedan..
                  Hon lät mig prova lite olika fiskrätter när jag växte upp. Från kokt mört till rökt nejonöga och allt mellan himmel och jord.

                  Mört smakar inget speciellt, men går att äta i alla fall om någon undrar. Men det skall vara ismört.

                  Hennes recept på inkokt Braxen var grymt gott. Men det skall vara stor höstbraxen från skärgården. Ingen dysmak alls. Går inte att skilja från inkokt lax i smaken. Helt super, med andra ord.
                  Men försök inte med vilken dy-braxen som helst, utan stor (2-3 kg) höstbraxen från Skärgården. Bäst i typ November.

                  På UTÖ Värdshus serverar man alltid inkokt Braxen på hösten. Hittills har ingen gäst lyckats skilja på den och lax där heller.

                  En annan supergod fisk är Sutaren. Den kräver dock en tids förvaring i färkvatten så dysmaken lakas ur precis som Karp. Efter detta har man en fisk som smakar helt underbart. Lite likt ål i konsistensen, faktiskt. Och väldigt lite ben.

                  Se för er som automatiskt rynkar på näsan åt lite udda fiskarter som mat..Fy skäms på er snobbar.

                  Bra recept av gammal stil kan hittas i bl.a "Jägarens och Fiskarens Kokbok" (ICA Förlaget) med samlade recept från 1700-talet och framåt.
                  Här återfinns recept på det mesta från Gädda till Id och Asp på fisksidan. Och björn och hjort på jaktsidan.

                  Kommentera


                  • #10
                    Det låter ju inte helt omöjligt att svälja det där krubbet men vem tar på sig att filea en braxen?
                    Må vi alla ha ett intressant fiske!

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Suseris, 2020-09-18, 13:26
                    4 svar
                    472 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Backslag  
                    Startad av kenwald, 2021-09-15, 20:09
                    6 svar
                    1 055 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg senzitivity  
                    Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
                    7 svar
                    468 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg nephilim  
                    Startad av Julle68, 2023-12-23, 18:46
                    0 svar
                    157 visningar
                    1 gilla
                    Senaste inlägg Julle68
                    av Julle68
                     
                    Arbetar...
                    X