Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Test av Ansjovis!

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Test av Ansjovis!

  Dagens korta pass (1 timme) gick ut på att testa Ansjovis som bete, Ni har sett dessa små väldoftande fiskar tidigare och nu var det dags att prova dem.
  2 flötmetespö åkte med och dessa hade identiska tackel i form av följande: 8 grams flöte, tillhörande bly och en 30 cm fluorocarbon tafs i 0,30 mm och en Drennan Super Specialist i storlek 4, huvudlina i 0,30 mm.

  Ut över detta fanns hinken som stol, beten, matta och håven, spöna var mina trogna Wychwood Agitator med var sin Fox EOS 5000, detta skulle bli spännande.
  Kallt och isigt.
  Nattens kyla gjorde sig påmind när jag kom fram och ett tunt lager is täckte mitt tilltänkte område, så det var bara att fiska av, vad som var öppet.

  Isen låg i kanterna, men den togs bort med håvskaftet och sen ställdes mina sticks ut framför mig och spöna ordnades med riggar och betesfiskarna, som doftade som Sill, men betydligt mer.
  Enkla att ha med sig.
  En liten burk med betesfiskarna och man får med sig en hel del, doften, silverfärgen och framför allt storleken på dessa Ansjovis, jo nog skulle det kunna hända något under mitt korta pass.
  Grejerna.
  Det tog en kvart, innan ena flötet sakta drogs under och en snipa kunde landas, en bild som minne och den fick sin frihet igen. Koll av tafsen och på med ny betesfisk och ut igen.
  Tacklingen.
  Jag tacklar dessa små beten genom huvudet, genom underkäken och upp genom skallen, där ger det bäst fäste.

  Vad som förvånade mig lite, var hållbarheten hos dessa beten, man kan göra 5-6 kast med dem, innan buken eller skinnet spricker och det är väldigt bra.
  Snipa på Ansjovis.
  Jag får ett konstigt napp efter ytterligare 20 minuter, flötet lyfter sig och lägger sig på ytan, utan rörelse och precis när jag tar spöt, så ställer flötet sig rätt igen och inget mera händer? Konstigt!
  Abborre på Ansjovis.
  Det andra spöt fiskades mot en liten vassrugge och precis som jag ska packa ner grejerna försvinner flötet och linan dras ut ganska snabbt och jag krokar direkt och kan landa en Abborre och det var verkligen roligt, att dessa beten fungerar för både Gädda och Abborre och säkerligen för flera arter.
  Fungerar bra som bete.
  Jag tänker på Öring, Ål och framför allt Lake, så vi får se vad som händer framöver. Jag hade ett kort, men givande pass och kan rekommendera Ansjovis som bete. Jag ska prova med dem på bottenmete och se om det blir någon skillnad, jag tror inte det.
  Bra hjälpmedel!
  Avslutningsvis ett litet tips. Jag fiskar ofta själv och oavsett om man är själv eller med andra, så kan en olycka dyka upp och ett första hjälpen kit är väldigt bra att ha med sig, det kan faktiskt rädda liv.
  Vad detta kit innehåller.
  Detta kit innehåller vad du behöver, du klarar t o m en större blödning och kittet innehåller 38 delar och det är dumt att inte ha lite hjälp bland utrustningen och med tanke på att jag gav 40 kronor, så är det välinvesterade pengar, den dagen man skär sig eller en blödning ska stoppas. Skitfiske på er, ses snart igen!


  Läs mer på bloggen

 • #2

  Spännande läsning!

  Var köper du hela ansjovisar?

  Ett kompletterande tips till första-förband väskan, att antingen lägga i en liten flaska sårsprit alternativt sårtvätt-lappar, finns sånna i engångsförpackningar färdig indränkta.

  Haft ett första-förband väska i min båt, kom till användning den dagen jag drog en trekrok genom pekfingret!
  Då var jag glad att det fanns sårsprit att tvätta rent med! Och plåster att plåstra om när min lilla operation var klar.

  Kommentera

  Foton

  Collapse

  Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

  Relaterat

  Collapse

  Ämnen Statistik Senaste inlägg
  Startad av Swamp, 2017-03-14, 14:00
  9 svar
  2 250 visningar
  1 gilla
  Senaste inlägg jaesaren  
  Startad av Luis, 2018-04-21, 17:00
  1 svar
  435 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg karparn
  av karparn
   
  Startad av Msjoholm, 2018-05-18, 19:50
  2 svar
  761 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg Darkduck  
  Startad av BigF, 2018-05-26, 12:50
  0 svar
  323 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg BigF
  av BigF
   
  Startad av Haze, 2018-05-26, 17:00
  0 svar
  318 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg Haze
  av Haze
   
  Arbetar...
  X