Som kock så måste jag säga att gösen är en grym matfisk. Men enligt mig är abborren bättre. Men en fisk som ofta faller i glömska är laken. Vår enda sötvattenslevande torskfisk är riktigt fin men svår att tillaga rätt. Gör man den korrekt så ska den ha samma konsistens som en marulk men med en abborreliknande smak.
När det gäller storlek på gösen så smakar en 4 kilos precis lika bra som en två kilos. Men med tanke på hur mycket mer rom en stor gös producerar och dess genetik så tycker jag inte man ska ta upp så stora.
Kolla in nya nummret av Mat&Vänner där hittar ni ett repotage från stället där jag jobbar Gräddhyllan i växjö. Ni finner där ett mycket roligt recept på gös som är kockfångad.
När det gäller storlek på gösen så smakar en 4 kilos precis lika bra som en två kilos. Men med tanke på hur mycket mer rom en stor gös producerar och dess genetik så tycker jag inte man ska ta upp så stora.
Kolla in nya nummret av Mat&Vänner där hittar ni ett repotage från stället där jag jobbar Gräddhyllan i växjö. Ni finner där ett mycket roligt recept på gös som är kockfångad.
Kommentera