Makrillmete - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Makrillmete

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Makrillmete

    Tjoflöjt! skulle vara tacksam om nån erfarenmakrillmetare kunde säga om resultaten skulle vara dessamma om man fiskade med små små löjjor islt för staggsill ? men endå mäska med mald staggsill ?

  • #2
    tja jag är ingen erfaren makrillmetare, men min slutsats är att det inte alls kommer vara lika effektivt. Löja luktar inte på samma sätt som sill, och den naturliga födan är ju oftast den effektivaste. Sen fungerar det kanske till viss del, men ytterst tveksamt att det är lika bra.

    o sen...varför inte använda det som bete om du får ihop tillräckligt av sill till mäsket?

    Kommentera


    • #3
      Nää jag tänkte på det men endå vissa metar ju med makrillstrimlor och det tillhör ju knappast deras naturliga föda eller?


      Jo varför jag inte funderande att ta staggsill var att det ramlar av? dom jag köpt blir nästan som smör när man tinar upp det..visst låta det vara fruset vore ju en idé men dom kommer (iaf där jag köpt) i burkar där dom alla ligger i en hög och något svårt att kunna dela på när det är fruset..därför försöker jag leta andra alternativ som man kan frysa in själv



      Tavk för svaret

      Kommentera


      • #4
        Till makrillmete köper jag sillfileer i charken i matvarubutiken härhemma. Enkelt och smidigt att skära i strimlor och frysa in i lagom portioner eller som de är.

        Kommentera


        • #5
          Ok skall testas!

          Kommentera


          • #6
            Håller med

            Ja, detta med staggen är tufft.

            Jag får inte heller staggen att sitta kvar på kroken, speciellt om man "kastar" flötet en bit. Där sitter man med bar krok utan att veta om det.

            Räka verkar heller inte funka så bra.

            Kommentera


            • #7
              Lägg den frusna asken med stagg i en hink med havsvatten,då töar de loss själv och blir hela samt håller sig bättre

              Kommentera


              • #8
                Häll salt i staggburken. Ett gammalt knep som håller staggen fastare.

                Förövrigt är det så mycket makrill nu så man behöver inte stagg.
                Endast makrillhäckla.
                Gå med i Göteborgs Fiskevänner
                http://www.fiskesnack.com/forum/group.php?groupid=13

                Kommentera


                • #9
                  jag kör alltid sillstrimla. sitter bra

                  Kommentera


                  • #10
                    Jag hade föredragit löjorna om dem va färsta! Måste sitta skitbra ju!

                    - Glöm aldrig att du är helt unik. Precis som alla andra.

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Gäddhängke, 2006-11-14, 19:27
                    64 svar
                    15 439 visningar
                    1 gilla
                    Senaste inlägg .art
                    av .art
                     
                    Startad av A.Ringh, 2009-07-19, 12:16
                    22 svar
                    3 390 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Nextline  
                    Startad av geson, 2010-08-05, 15:29
                    9 svar
                    1 039 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg anteman
                    av anteman
                     
                    Startad av Maldini, 2010-08-30, 09:41
                    7 svar
                    1 365 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
                    Startad av highfour, 2010-11-10, 13:34
                    9 svar
                    1 166 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
                    Arbetar...