Igårkväll var jag ute och metade upp lite fin mört till gäddmetet. Hade mört hemma från isfisketiden som har varit i tanken flera månader. Fyllde på med nytt och fräscht vatten och i med de ca 10 stora mörtarna.
Idag när jag kommer ut så är alla stora mörtar som jag metat upp döda. (Vet att man inte ska ha fisk från olika vatten med varandra, pga. parasiter osv.)
Men hur kommer det sig att just de nya dör? De gamla borde må sämre, och att de dog så snabbt allihop? Är enda lösningen att se till att alla kommer från samma vatten?
Känn surt, jag som var så nöjd med stor betesfisk och skulle ut och plocka gädda, de små räcker typ bara till abborre..
Idag när jag kommer ut så är alla stora mörtar som jag metat upp döda. (Vet att man inte ska ha fisk från olika vatten med varandra, pga. parasiter osv.)
Men hur kommer det sig att just de nya dör? De gamla borde må sämre, och att de dog så snabbt allihop? Är enda lösningen att se till att alla kommer från samma vatten?
Känn surt, jag som var så nöjd med stor betesfisk och skulle ut och plocka gädda, de små räcker typ bara till abborre..
Kommentera