Tjena!
Då jag har ganska nära till en grund liten sjö så drar jag iväg och metar ibland. Mest med mask och maggot.
Sjön innehåller väldigt mycket mört, men även en del abborre och gädda.
Dock så får jag 9 av 10 gånger en mört på kroken.
Har provat att meta med hel mört, både levande och död för att locka abborrarna och gäddorna till hugg. Dock utan resultat.
Såg på en film om abborrfiske att man kan skära ut bitar av färsk mört och sen meta med, vilket åtminstone i filmen gav endast och större abborre.
Min fråga är då om denna metod utsluter hugg från mört och bara lockar rovfiskar som abborre och gädda? Eller mörten kanske också gillar dött kött, även från sin egen art?
Googlade lite fakta om mörten och fann inget om att den skulle vara kannibal eller tycka om kött av sin egen art. Insektslarver, små blötdjur samt en del växtlighet står tydligen mest på menyn. Och metmask såklart.
Även om mörten möjligtvis inte jagar mindre fisk av samma art som abborre och gädda, så kanske den inte tackar nej till redan dött utskruret kött?
Om det skulle vara så att mörten absolut inte gillar fiskkött från sin egen art är detta en metod att väl värd att prova, men jag är lite osäker som sagt.
Någon som kan hjälpa mig, eller har egna erfarenheter att berätta om just detta om?
Tack
Kim
Då jag har ganska nära till en grund liten sjö så drar jag iväg och metar ibland. Mest med mask och maggot.
Sjön innehåller väldigt mycket mört, men även en del abborre och gädda.
Dock så får jag 9 av 10 gånger en mört på kroken.
Har provat att meta med hel mört, både levande och död för att locka abborrarna och gäddorna till hugg. Dock utan resultat.
Såg på en film om abborrfiske att man kan skära ut bitar av färsk mört och sen meta med, vilket åtminstone i filmen gav endast och större abborre.
Min fråga är då om denna metod utsluter hugg från mört och bara lockar rovfiskar som abborre och gädda? Eller mörten kanske också gillar dött kött, även från sin egen art?
Googlade lite fakta om mörten och fann inget om att den skulle vara kannibal eller tycka om kött av sin egen art. Insektslarver, små blötdjur samt en del växtlighet står tydligen mest på menyn. Och metmask såklart.
Även om mörten möjligtvis inte jagar mindre fisk av samma art som abborre och gädda, så kanske den inte tackar nej till redan dött utskruret kött?
Om det skulle vara så att mörten absolut inte gillar fiskkött från sin egen art är detta en metod att väl värd att prova, men jag är lite osäker som sagt.
Någon som kan hjälpa mig, eller har egna erfarenheter att berätta om just detta om?
Tack
Kim
Kommentera