Borrefiske i Malmö Kanal! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Borrefiske i Malmö Kanal!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Jag tror inte skarvarna är något problem, det största problemet tror jag är människan och jag tror att näten tar mindre fisk än vad hink fiskarn tar.. Vet ifAn vad man ska göra för att få dom fatta att det inte är ok..

    Kommentera


    • Craw, håller helt och hållet med dig!

      Månsson: Du har en ganska märklig inställning till det här märker jag. Nät och hinkar ser du inte som något problem och själv drar du dig inte från att kasta tillbaka abborrar från hög höjd som experiment eller meta upp småborrar i mängder och inse att de inte kan sättas tillbaka för att de har svalt kroken... Hur du kan få det till att sådana saker inte skulle ha negativ inverkan på beståndet är rätt svårt att förstå.

      En reglering från Malmö stad med fångstbegränsningar, fiskekort etc hade ju varit ett steg på vägen. Men så länge inget sådant finns är det väl var och ens sunda förnuft som man får hoppas på...

      Kanske kunde det vara en idé att sätta upp flerspråkiga skyltar längs kanalen med uppmaning om att försiktigt sätta tillbaka fisken? En sådan sak hade jag själv gärna hjälpt till med!

      Kommentera


      • Kör en koll på vad skarvarna har ställt till med i andra delar på Sverige så får ni se, Ni har nog inte fiskat tillräckligt länge i kanalen, förr var vi lätt 20ggr fler fiskare en nu och faktiskt ganska många fler med plast-spannar, det påverkade inte fisket, jag märker att något har hänt sedan dom byggde bo01 och ännu värre sedan dom rotade för tunneln, fisken finns säkert frågan är bara var dom har gått och ställt sig, för om det inte är bo 01 och city-tunneln så finns där inte så många nya företeelser mer en C&R fisket, tvivlar på att det är C&R också för det har alltid pågått när folk slänger i vad dom inte vill ha...Nu glömde jag en sak så jag får redigera, alla jiggskallar man tappar är ett bra sätt att förgifta vattnet så vi kanske skall sluta fiska med utrustning med bly i också??
        Senast ändrad av jorgen.mansson; 2011-10-10, 08:59.

        Kommentera


        • Storskarven fångar sitt byte från botten, ibland på djupare vatten, men oftast i grundare vatten. Dess föda består främst av en stor mängd olika fiskar. Studier från slutet av 1980-talet av den svenska populationen visar att födan då främst bestod av tånglake, abborre, mört och rötsimpa. Utöver detta äter de även kräftdjur, groddjur, blötdjur och fågelungar. Den flyger ofta långa sträckor, gärna i större flockar, för att söka föda och kan även födosöka i flock. Studier har visat att storskarvens syn inte alls är speciellt bra under vatten utan jämförs med människans möjlighet att se under vatten och att de bara kan urskilja enskilda byten på mindre än en meters avstånd. Däremot anses storskarvens möjlighet att snabbt skjuta ut huvudet och näbben med hjälp av sin långa hals utgöra en av orsakerna till att den är en så pass skicklig fiskare.

          Jag har hört att skarven måste äta sin dubbla vikt per dag. En storskarv väger i runda slängor runt 2,5kg vilket innebär minst 5 kg fisk/dag.

          Idioter till slaktfiskare och nätläggare kan på en bra stigning dra upp minst det dubbla! det värsta är att de läggs i plaståsar och plasthinkar utan att avlivas. detta har jag med egna ögon inspekterat. Abborren får alltså kvävas till döds innan den hamnar i stekpannan.
          Dessa abborrar hade bidragit så mycket mer till sportfisket.

          Man ska inte gå för hårt på naturen. Även om skarvens population ökat dramatiskt de senaste åren är människan den värsta rovjägaren av dom alla.

          Ska man gå vidare i frågan vad det gäller omarkerade nät och snuskiga köttfiskare måste vi alla ta vårt ansvar. Huvudfrågan bör ställas till ansvariga personer inom miljö i Malmökommun. Martins och mina publikationer angående nätfiskare i Malmökanal bör också väcka folks intresse för sakfrågan.

          Vad det gäller ny-byggnationer kan mycket väl det ställt till abborrens stigningar varje år. En abborre saltvatten vid sjunkande temperaturer under 10-grader. Det är därför abborren stiger från havet varje höst. Under själva bygget av citytunneln spärrades inloppet vid centralen från en möjlig stigning 2 år. förmodligen klarade inte abborren kylan. De övriga inloppen är inte tillräckliga.

          Jörgen! Jag får en känsla av att du står på rovfiskarens sida? Hur har du ens mage till att göra detta. dina argument bygger ju bara på lösa spekulationer och märkliga ideér. Skärpning för fan!
          Senast ändrad av Cyprinus; 2011-10-10, 09:27.
          Fk Rutilus

          Kommentera


          • "Förr var vi lätt 20ggr fler fiskare en nu och faktiskt ganska många fler med plast-spannar, det påverkade inte fisket".

            Det där är precis tvärtemot vad jag hört från andra som fiskat i kanalen under många, många år. De säger att det blivit fler och fler fiskare genom åren. Men du har kanske levt i en annan värld än dem.

            Just nu är det bara att konstatera att man ser fiskare på i princip alla sträckor oavsett när under veckan/dygnet man rör sig genom staden (jag bor själv i centrala Malmö).

            20 ggr fler människor än det skulle innebära minst lika mycket folk som det är på premiärerna i skånska put and take-vatten – vilket jag har väldigt svårt att tänka mig att det någonsin har varit i Malmö kanal under längre perioder. (Jag har iofs hört att man gjorde någon utsättning av regnbåge i kanalen för länge sedan, vilket förstås resulterade i massor av fiskare, men jag antar att det inte är detta kortlivade äventyr du tänker på).

            Sedan, att det ÄVEN finns andra saker såsom skarvar och byggnadsarbeten, som också påverkar fisket, det tror jag säkert att du har rätt i.

            Kommentera


            • Dom stod överallt i den lilla rundningen där cykelparkeringen är och hela vägen genom den lilla parken, hela sträckan bort till det som är hovrätten nu, i kröken där in mot parken minst 10 personer och metade, även vid bänken på sträckan till det svänger igen och sedan hela vägen till serveringen, dom andra sträckorna utnyttjade jag inte på den tiden så där vet jag inte vet bara att det stod en del folk vid bron borta vid kasinot,

              Innan såg jag 50 fiskare där jag idag träffar 2-3 stycken....

              Kommentera


              • Jag vet inte exakt hur många skarvar det finns runt kanalen men parken kan väl hålla 10st, hur det ser ut för övrigt vet jag inte, men mins 25kg om dagen förmodligen mycket mer. Men dom tar ju allt ink Id och Mört, visst sedan är självklart människan den största marodören men det är inte dom som håller i spö som är problemet.

                Vad jag sätt detta året hittills så kommer det att bli ett bra fiske-år, hoppas det blåser väst eller nord väst så vattenståndet i kanalen förblir högt, förra året var ingen riktig höjdare men så blåste det mycket ostliga vindar och var varmt lågt in på hösten.

                Kommentera


                • Ursprungligen postat av jorgen.mansson Visa inlägg
                  Kör en koll på vad skarvarna har ställt till med i andra delar på Sverige så får ni se, Ni har nog inte fiskat tillräckligt länge i kanalen, förr var vi lätt 20ggr fler fiskare en nu och faktiskt ganska många fler med plast-spannar, det påverkade inte fisket, jag märker att något har hänt sedan dom byggde bo01 och ännu värre sedan dom rotade för tunneln, fisken finns säkert frågan är bara var dom har gått och ställt sig, för om det inte är bo 01 och city-tunneln så finns där inte så många nya företeelser mer en C&R fisket, tvivlar på att det är C&R också för det har alltid pågått när folk slänger i vad dom inte vill ha...Nu glömde jag en sak så jag får redigera, alla jiggskallar man tappar är ett bra sätt att förgifta vattnet så vi kanske skall sluta fiska med utrustning med bly i också??
                  Vilka mytomaniresonemang som förs här. Det var knappast så många fler personer som fiskade i kanalen förr, i alla fall inte så länge jag har levt och fiskat i Malmö. När jag var liten på tidigt nittiotal var det nästan inte en käft som fiskade i kanalen.

                  Nä, det är slaktbeteendet som är det största hotet mot borren i kanalen. Att sen jiggskallarna skulle vara farliga för att de innehåller bly är också lustigt. Bly i fast form är inte direkt skadligt i vattnet. Det är däremot bly i organisk form, men då krävs det antagligen att borren äter blyet och att det löses upp i magsyrorna (vilket är ett långsökt resonemang).

                  Sedermera skulle det ju knappast spela ngn roll om du hade jägarexamen då du ände inte får jaga skarv...
                  Senast ändrad av lex; 2011-10-10, 16:17.
                  KNÆK OG BRÆK

                  http://trosansfiske.blogspot.se/

                  Kommentera


                  • Jag vet att skarven är fridlyst av någon obegriplig anledning, för att klargöra varför jag tror dom tar upp mycket fisk, låt oss säga att där finns lågt räknat 10 skarvar runt kanalen som äter 2,5 kg om dagen det är 25kg *31 är 775 kg i månaden och då räknar jag lågt skulle tro det rör sig om minst ett ton * 12 månader så blir 12ton fisk så dom borde ta mer en sport och nätfiskare ihop.

                    Jag hörde att dom säljer abborre vid fiske-hoddorna för 175kr kilot undrar var dom drar upp den ???
                    Senast ändrad av jorgen.mansson; 2011-10-10, 12:30.

                    Kommentera


                    • Det där med bly och dess påverkan på fisket har gjort att dom uppfunnit miljö-drag så helt ofarligt kan det omöjligt vara...... Jag vet det finns vatten där dom förbjudit bly-sänke och bly-drag för att vattnet tidigare blivit rejält förgiftat av det men inte hittat några namn på sjöar och vattendrag men skall försöka kolla upp det under kvällen.

                      Hittade ganska lätt ett vatten med blyförbud i dragen, Älvkarleby sportfiske har det.
                      Senast ändrad av jorgen.mansson; 2011-10-10, 12:12.

                      Kommentera

                      Foton

                      Collapse

                      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                      Relaterat

                      Collapse

                      Ämnen Statistik Senaste inlägg
                      Startad av G@, 2005-04-04, 11:32
                      7 svar
                      4 890 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg neo333
                      av neo333
                       
                      Startad av niax, 2010-06-29, 19:13
                      944 svar
                      191 055 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Xperten83  
                      Startad av Peje, 2013-04-10, 17:49
                      443 svar
                      67 107 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Peje
                      av Peje
                       
                      Startad av Andreas1, 2021-02-13, 08:33
                      3 svar
                      591 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg neo333
                      av neo333
                       
                      Startad av Donatorn, 2023-06-28, 20:58
                      7 svar
                      492 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Donatorn  
                      Arbetar...
                      X