Jag vill slå hål på myten att karpen är en dålig matfisk. Mer fel kan man inte ha!
Dessutom växer den snabbt och odlingen av just karp är säkert mycket mer miljövänlig än odling av t.ex. lax.
OBS! Jag vill påpeka att det i de flesta svenska vatten råder C&R på karp. Respektera detta och tillaga endast karp köpt i fiskaffären! Karpen är en utmärkt sportfisk så var rädd om den om du lyckas få en på kroken!
Receptet på stekt karp är busenkelt.
1. Rensa fisken och fjälla den.
(Filea om du kan, jag kan inte )
3. Skär den som "laxfjärilar".
4. Skär längs med ryggraden för att dela dessa.
5. Salta.
6. Lägg i en bytta varvad med lök skuren i ringar.
7. Låt ligga över natten i kylen.
8. Stek i smör - och inget annat!
9. Avnjut med ett gott bröd och annat gott!
Dessutom växer den snabbt och odlingen av just karp är säkert mycket mer miljövänlig än odling av t.ex. lax.
OBS! Jag vill påpeka att det i de flesta svenska vatten råder C&R på karp. Respektera detta och tillaga endast karp köpt i fiskaffären! Karpen är en utmärkt sportfisk så var rädd om den om du lyckas få en på kroken!
Receptet på stekt karp är busenkelt.
1. Rensa fisken och fjälla den.
(Filea om du kan, jag kan inte )
3. Skär den som "laxfjärilar".
4. Skär längs med ryggraden för att dela dessa.
5. Salta.
6. Lägg i en bytta varvad med lök skuren i ringar.
7. Låt ligga över natten i kylen.
8. Stek i smör - och inget annat!
9. Avnjut med ett gott bröd och annat gott!
Kommentera