Ofta sitter den dåliga smaken i skinn/fjäll! Givetvis ska man fjälla fisken.. Men det finns ett bra sätt att få bort dysmaken: Blanda hälften socker och hälften salt! det suger ut det dåliga och samtidigt ger sötma! Och att oftast blir det fastare kött... Har funkat för mig! Ätit bla mört och sura gäddor med det! Obs funkar även för andra fiskar som Gös så köttet blir fastare! Låt det vara socker/saltat från en timma till ett dygn! Gösen räcker med en timma!
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
Karprecept
Collapse
X
-
Ursprungligen postat av Jompa92 Visa inläggfick en stor id på gotland som morsan kokade
jävligt fint kött men lite mycket ben :/
Nej, id är en fisk jag helst avstår från.
Skulle dock vara kul och testa karp nångång, eftersom man är en inbiten karpfiskare....går under namnet "Fiskarn"
Kommentera
-
Haha, "betydligt värre än kokt torsk". Att koka torsken måste vara det absolut bästa sättet att tillaga den. Men alla kan ju inte ha lika goda smaklökar som jag. Här under skriver jag hur man kokar torsk till perfektion eftersom ganska många inte verkar veta hur man gör.
1.Koka upp vatten med rikligt med salt. (Kryddpeppar, lagerblad, vitpeppar eller vin kan tillsättas för att ampassa till garnetyren.)
2. Sänk ner torsken i vattnet.
3. Slå genast av värmen eller skruva kraftigt ner den beroende på spisens eftervärme etc.
4. Ta upp fisken när den är klar, köttet ska fortfarande vara saftigt nästan lite slämmigt i kärnan.
5. Ät tillsammans med kokt potatis skirat smör klippt dill eller persilja och en flaska vitt torrt.
Torsken kan vara i bit med ben och skin, eller i filé. Rygg är såklart "bäst".
Kommentera
-
har även hört att sutare är riktigt gott!?.... själv skulle man inte ha hjärta att döda en haha
Kommentera
-
Ursprungligen postat av Azerbajan Visa inläggHaha, "betydligt värre än kokt torsk". Att koka torsken måste vara det absolut bästa sättet att tillaga den.
Kommentera
-
Ursprungligen postat av indy Visa inlägghar även hört att sutare är riktigt gott!?.... själv skulle man inte ha hjärta att döda en haha
Kommentera
-
De sk vitfiskarna var förr mycket betydelsefulla matfiskar. Recept och beskrivning av hur man avlägsnar dysmak finns redan i Isaac Waltons bok (som väl alla sportfiskare har i sin bokhylla?). Fiskbullar är det traditionella sättet att anrätta dem, tex den gotländska "nationalrätten" idbullar Det går an att googla för recept). Den judiska (askenasiska) rätten gefielte fisch (vanligen gjord på karp) är bara en av många variationer på temat. Inkokt braxen är en svensk klassiker.
Jag äter hellre en vildfångad (av mig själv) svensk "dyfisk" än en pangasiusmal som odlats i något asiatiskt dike och sedan fraktats över halva klotet.
Kommentera
Foton
Collapse
Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.
Relaterat
Collapse
Ämnen | Statistik | Senaste inlägg | ||
---|---|---|---|---|
Startad av Suseris, 2020-09-18, 13:26
|
4 svar
473 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av Backslag
2023-05-14, 07:22
|
||
Startad av kenwald, 2021-09-15, 20:09
|
6 svar
1 056 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av senzitivity
2023-05-14, 08:29
|
||
Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
|
7 svar
470 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av nephilim
2023-12-27, 22:11
|
||
Startad av Julle68, 2023-12-23, 18:46
|
0 svar
157 visningar
1 gilla
|
Senaste inlägg
av Julle68
2023-12-23, 18:46
|
Kommentera