Det är väl mest det att det är så mycket mer vanligt med lågkvalitativ odlad bängbåge (trubbnosiga fläsktorpeder med fenor stora som en femkrona och fightingvilja som en träbit) jämfört med den odlade öringen, som, vad jag förstår, än så länge är i bättre form.
Kvalitativ båge däremot är ju riktigt kul att ha på kroken.
Sen vet ni väl allihop att det bara är dom korkade fiskarna som tar på streamer?
(efter "briljant" uttalande i diskussion på ett annat forum).
För egen del har det mest blivit båge och gädda, och ett och annat pass efter havsöring, både i strömmande vatten och på västkusten.
För den här säsongen är planen att uppgradera till öring och gädda, och med lite tur ett par pass efter vätter-harr. Sen vår vi väl se vad den karga verkligheten har att säga om det hela... med en ny liten kolt på väg mitt under dagsländekläckningen blir det liksom lite andra prioriteringar än fiske under stora delar av säsongen är jag rädd.
Men 2016, då blir det lax i skottland!
Kvalitativ båge däremot är ju riktigt kul att ha på kroken.
Sen vet ni väl allihop att det bara är dom korkade fiskarna som tar på streamer?

För egen del har det mest blivit båge och gädda, och ett och annat pass efter havsöring, både i strömmande vatten och på västkusten.
För den här säsongen är planen att uppgradera till öring och gädda, och med lite tur ett par pass efter vätter-harr. Sen vår vi väl se vad den karga verkligheten har att säga om det hela... med en ny liten kolt på väg mitt under dagsländekläckningen blir det liksom lite andra prioriteringar än fiske under stora delar av säsongen är jag rädd.
Men 2016, då blir det lax i skottland!
Kommentera