Abborre rom - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Abborre rom

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Abborre rom

    Tjena,,,,,
    Nån som vet vad kan man göra med abborre rom? Jag har aldrig testat och jag fick lite pimpel borrar idag som var full i rom. Var mycket rom i dom så tänkte om man kunnde göra nåt gott av det om det nu är gott?

  • #2
    Ursprungligen postat av fear Visa inlägg
    Tjena,,,,,
    Nån som vet vad kan man göra med abborre rom? Jag har aldrig testat och jag fick lite pimpel borrar idag som var full i rom. Var mycket rom i dom så tänkte om man kunnde göra nåt gott av det om det nu är gott?
    Pimpelkocken på fisheco grillar romen från borren. Så borde väl funka

    Kommentera


    • #3
      Testade den här för nåt år sedan.....var sådär,men jag gillar ju inte fiskbullar heller så...

      Rompalt – en kulinarisk höjdare från Norrbotten


      Abborrom
      Mjölk (3%)
      Finhackad lök (gul, silver eller challottenlök)
      Vetemjöl
      Vitpeppar
      Salt
      (det är gott att även tillsätta ett par klyftor mycket finhackad vitlök)

      Tag bort alla hinnor från romsäckarna, mät rommängden i dl
      Tag lika mycket mjölk som rom
      Blanda rom, mjölk, finhackad lök och vetemjöl till en ganska fast gröt
      Smaka av den råa smeten med vitpeppar och salt
      Forma till små bullar ock koka dessa i lätt saltat vatten ca 10 min (det ska inte stormkoka)
      Never let your memories be greater then your dreams...

      I händerna på ett klantarsel blir även den dyraste utrustning förvandlad till odugligt skit...

      Kommentera


      • #4
        Saltad och varmrökt är gott, man kan salta in och varmröka hela romsäckarna.
        C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

        Bli medlem i Sportfiskarna Här!
        Svar på vanliga frågor hittar ni Här
        Fiskesnacks regler hittar ni Här
        Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

        Kommentera


        • #5
          http://www.koket.se/anders_leven/_/_...a_mannerstrom/

          Där står det recept.

          Kommentera


          • #6
            Går att panera hela romsäckar och steka/grilla som blir rätt gott. Jag är dock så skadad att jag inte kan njuta av det, tänker bara för varje tugga? "100 yngel, 200 yngel, 300 yngel, 400 yngel osv. ", men det är jag :P.

            Stor tumme upp att man tar hand om allt på fisken om man ändå tar upp dom, fler som borde äta inälvsmat också.

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen postat av Anvihl Visa inlägg
              Går att panera hela romsäckar och steka/grilla som blir rätt gott. Jag är dock så skadad att jag inte kan njuta av det, tänker bara för varje tugga? "100 yngel, 200 yngel, 300 yngel, 400 yngel osv. ", men det är jag :P.

              Stor tumme upp att man tar hand om allt på fisken om man ändå tar upp dom, fler som borde äta inälvsmat också.
              Fast om man redan tagit upp fisken så är det ju helt rätt att ta hand om så mycket som möjligt av fisken. Hur många har tex kokat buljong/fond på resterna? Inte många om jag gissar hej vilt
              C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

              Bli medlem i Sportfiskarna Här!
              Svar på vanliga frågor hittar ni Här
              Fiskesnacks regler hittar ni Här
              Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

              Kommentera


              • #8
                Ursprungligen postat av Bergman Visa inlägg
                Fast om man redan tagit upp fisken så är det ju helt rätt att ta hand om så mycket som möjligt av fisken. Hur många har tex kokat buljong/fond på resterna? Inte många om jag gissar hej vilt
                Jag har 3st katter som måste få sin beskärda del av fångsten med.

                Kommentera


                • #9
                  Panera och stek i rikligt med smör. Gött på en knäckemacka med en kall öl till.

                  Kommentera


                  • #10
                    skall jag steka hela säcken eller ta ur det som är innuti? den har rammlat isär redan lite alltså säcken e öppen i nåt håll

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av lsjonsson, 2016-02-18, 15:10
                    70 svar
                    16 207 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg lsjonsson  
                    Startad av abe, 2020-04-13, 09:38
                    0 svar
                    128 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg abe
                    av abe
                     
                    Startad av Suseris, 2020-09-18, 14:26
                    3 svar
                    80 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg jorgen.mansson  
                    Startad av Gädd-jos, 2020-10-01, 09:41
                    2 svar
                    179 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Norden
                    av Norden
                     
                    Arbetar...
                    X