Fiske in i det sista "skitfiske" - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Fiske in i det sista "skitfiske"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Fiske in i det sista "skitfiske"

    [FONT=Arial Black]"skitfiske"[/FONT]

    Som Kalmarbo och fiskare så slutar året den 1 april och nyårsafton håller på i ett par månader innan det är dags att börja det nya året igen!
    Men det gör inget! vi vill ju ha kvar våra vackra varelser i vattnet! Så dem måste också få ha tid för sig själva ett tag!
    Sen så måste vi fiskare också ha semester från det roliga ibland och vila upp oss.
    Inte behöva gå upp 04.30 varje morgon och dra på sig 4 lager av kläder och köra ut i båten i 3plus grader och den kalla vinden piskar i ansiktet så det gör ont, ta av sig handskarna och försöka sätta på betet på tafsen med stelfrusna fingrar! Men visst är det inte underbart när man tänker efter! Finns det något bättre egentligen? Det är ju detta vi älskar, i jakten på våra stora varelser under ytan.

    Men alla har vi ju våra dagar då det inte händer ett dugg! "skitfiske" ja många gånger är det just detta!
    Ibland är det inte bara dagar det kan vara veckor eller en hel säsong utan något spektakulärt, lite smått här och lite smått där. Visst något är ju bättre än inget! Det håller i alla fall hoppet vid liv. Men det är ju alltid den "stora drömmen" vi vill få på kroken!
    Men som man alltid sagt genom tiden och än idag säger "tålamodet är fiskarens bästa vän".

    Som sagt som Kalmarbo och fiskare så får vi fiska i Kalmarsund fram till den 1april sen är det dags för fisken och leka! Vilket jag tycker dem har helt rätt till.
    Men med en segdragen kyla i både vattnet och luften och ont om tid så har vi dem 2 senaste veckorna varit ute och kastat av varenda vik och vass, klart vi har ju fått både det enda och det andra på kroken, gädda, abborre, sutare, braxen både smått och lite större. Men.....inte den där känslan när man drar mothugget och får känslan av att man har satt sig på botten men känner att det är något som simmar och inser att detta kan vara något!
    Den känslan kom aldrig tyvärr 10plusarna var inte sugna när vi var ute.

    Men så kom det något de Sista timmarna 2 dagar innan 1april och sista planerade fiskedagen. Något som högg till 10 meter från båten. pga av att Östersjön kanske inte har det klaraste vattnet på våran planet så syntes det inte riktigt vad det var på kroken. men vi kunde se att det var inte En gädda i alla fall och att det var ingen jätte stor fisk. Men det var något intressant!

    Så tillslut......
    Fick jag i alla fall landa denna fina abborre på precis över 2kg sträcket och 49cm lång.
    Efter en säsong av kyla och seg fiskat i våra vikar som ändå brukar kunna leverera så kan jag ändå glädjas över att denna vackra madame ville förgylla slutet på del1 av Kalmarsuds säsongen.

    Nu låter vi våra gäddor och abborrar i sundet få vara för sig själva ett tag och vi får ta det lite lugnare och fiska i åar och bege oss söderut för att finna lyckan.

    Så sagt med detta! Ha tålamod! Ge inte upp! tillslut kommer det!

    [FONT=Comic Sans MS]Skitfiske på er alla! [/FONT]

    //Marcus
    Bifogade filer

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Arbetar...
X