Störningar ekolod, fast montering (Buster) - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Störningar ekolod, fast montering (Buster)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Störningar ekolod, fast montering (Buster)

    Hej!

    Har precis monterat en fast givare i aktern på min Buster M, men resultatet är inte bra. Blir en massa störningar på mitt Lowrance Gen3 så fort jag ger lite gaspådrag. Och när jag backar blir hela bilden röd av störningar. Någon som vet vad som är kass?

    Misstänker att jag placerat givaren för långt ned, för nära propellern. Använde gamla hål från en knopmätare vid montering.

    Har en annan givare på pinne, och den funkar utmärkt.

    Med vänlig hälsning, Johan

  • #2
    Har du separat batteri till ditt lod eller kopplar du det till motorns startbatteri?
    Suzukimotorer är kända för att störa ut Lowrance...

    Edit: nu ser jag att du redan har en givare som fungerar bra, då verkar det ju vara något annat.
    Senast ändrad av P3lle; 2016-07-23, 14:47.

    Kommentera


    • #3
      This thread is worthless without picks.
      Team Colibri

      Kommentera


      • #4
        men viktigast måste väl vara om motor o ekolod tar ström från samma batteri?

        Kommentera


        • #5
          Ursprungligen postat av abe Visa inlägg
          men viktigast måste väl vara om motor o ekolod tar ström från samma batteri?
          Nej.
          Givareplacering is tha shit !

          Kör du däremot en elmotor på samma batteri som ett ekolod då kan det bli knas.


          Sent from my iPhone using Tapatalk

          Kommentera


          • #6
            [QUOTE=HenkeW;1059526]Nej.
            Givareplacering is tha shit !

            Kör du däremot en elmotor på samma batteri som ett ekolod då kan det bli knas.
            ok, så jag kan köra motorn, evinrude 30hp rorkult på samma batteri som min garmin eccomap72 sv?

            för då kan jag plocka bort ett batteri i båten!

            Kommentera


            • #7
              Kan å kan...Ibland är livet lite mer komplicerat än så. Jag har den ökända kombinationen Lowrance elektronik och en Suzuki-maskin med insprutning. Där räcker det inte med att se över givarplaceringen om man vill fixa störningarna kan jag garantera. Det krävs betydligt mer än så...

              Kommentera


              • #8
                Magnus
                Du kan få exakt hur många råd som helst här via Fiskesnack om div saker men det är alltid du själv som måste testa dig fram och utvärdera vad som fungerar och inte.

                Det som funkar för mig är inte säkert funkar för dig.

                Du kan läsa spaltmeter här på FS om allt som rör fiske, elektronik, motorer, båtar osv osv men ingen kan säga exakt vad som funkar för dig.

                Enda sättet att få veta är att prova!

                Kommentera


                • #9
                  Hej,

                  Rätt, en bild säger ofta mer än 1000 ord. Passade på och dokumentera lite under en fin kvällstur runt Blidö med familjen.

                  Se bilden nedan, känslighet är ställd till 70%. Brukar köra högre och då blir det ännu grötigare, men för detta testet så blev det 70.

                  Hastigheterna är: 0/4/5/6/0/Back (knop).

                  Tack för återkoppling, mvh Johan

                  Click image for larger version

Name:	image.jpeg
Views:	1
Size:	188,6 KB
ID:	1782150

                  Edit: Sitter en Yamaha F40 på den, ingen elmotor.
                  Senast ändrad av johasp20; 2016-07-24, 00:44.

                  Kommentera


                  • #10
                    Ursprungligen postat av johasp20 Visa inlägg
                    Hej,

                    Rätt, en bild säger ofta mer än 1000 ord. Passade på och dokumentera lite under en fin kvällstur runt Blidö med familjen.

                    Se bilden nedan, känslighet är ställd till 70%. Brukar köra högre och då blir det ännu grötigare, men för detta testet så blev det 70.

                    Hastigheterna är: 0/4/5/6/0/Back (knop).

                    Tack för återkoppling, mvh Johan

                    [ATTACH=CONFIG]88652[/ATTACH]

                    Edit: Sitter en Yamaha F40 på den, ingen elmotor.
                    Är motorn avstängd vid 0 knop? Eller rättare sagt får du störningar på lodet så fort du startar motorn? Ligger givarkabeln dragen ihop med kabelstammen till motorn? Har du insprutning på motorn kan det ge LITE störningar på lodet, men Ska ju inte vara som på bilden.

                    Är bara störningarna relaterade till hur fort du kör måste det vara något med givarmonteringen.
                    Stämmer höjd, avstånd till motorn, rätt sida om motorn, och inte nära steglister enligt instruktionen?

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Rospigg, 2009-05-24, 09:40
                    1 204 svar
                    151 907 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Team Colibri  
                    Startad av goesen, 2016-05-27, 19:32
                    26 svar
                    11 532 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Sundström76  
                    Startad av SirMattias, 2016-05-29, 11:24
                    42 svar
                    6 332 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg holden
                    av holden
                     
                    Startad av johasp20, 2016-07-23, 10:07
                    33 svar
                    5 209 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg johasp20  
                    Startad av Grävlingen, 2018-09-19, 06:26
                    111 svar
                    15 709 visningar
                    5 gillar
                    Senaste inlägg Team Colibri  
                    Arbetar...
                    X