När slutar gösen hugga på sommaren ? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

När slutar gösen hugga på sommaren ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • När slutar gösen hugga på sommaren ?

  Ralången
  jag är ju sugen att åka o meta 2 dygn m övernattning men vet att våran Isjonnson säger det är kass på sommaren
  är det värmen och är det allmänt eller bara där?

  funkar trolling bättre än flötestrolling på sommaren?

  synpunkter?

 • #2
  När gösen slutar hugga på sommaren?
  - Ca 5 minuter efter att jag satt mig i båten

  Nä, jag vet inte hur det är just i din sjö, men allmänt så har jag upplevt att gösen kan vara på hugget nästan när som helst på dygnet.
  Bra gösfiske har man väl ofta sent på kvällen. Någon timme före och efter solnedgången, men har tagit gös även mitt på dagen.
  Men det finns ju riktigt rutinerade gösfiskare här, så det ska bli intressant att följa denna tråd.

  Bra topic!!

  Kommentera


  • #3
   Ursprungligen postat av abe Visa inlägg
   Ralången
   jag är ju sugen att åka o meta 2 dygn m övernattning men vet att våran Isjonnson säger det är kass på sommaren
   är det värmen och är det allmänt eller bara där?

   funkar trolling bättre än flötestrolling på sommaren?

   synpunkter?
   Ja du, jag hardå fått gös långt in i sept i Ralången.
   Inga större, Typ matfisk runt 3-4 kg.
   Ett bra tips är att undvika Ralången under rötmånaden o sedan återuppta fisket när den är slut el. om det skulle komma ett riktigt oväder som syresätter sjön o vänder upp o ned på Ralångens vatten, för är det någon sjö som har lätt för att blomma vid för långvarig hög värme så är det Ralången.
   Vanlig trolling med 18 cm Rapala flytande i färg GFR o S. Guldflourcerande röd o den andra i Silver. Det är dom 2 vobblerna som har gett mig mest.
   Här har du en djupkarta o jag har makerat det bästa området med "Hett område". Får du ingen fisk inom det området då är du en nolla. Jag vet inte hur mycket fisk jag har dragit inom makerat omr. ihop med fiskekompis som har varit med mig ut. Mycket är det iaf. Väldigt mycket! Jag hade en djupkarta där jag hade makerat ut alla 17 gösar över 7 kg o jag tror att det var runt 12-13 gösar som var +7 kg inom det området.
   Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


   /Stefan

   Kommentera


   • #4
    Hur det är i just Ralången kan nog Isjonsson svara bäst på här, eller kanske någon annan som bor där och fiskar nu för tiden. Annars brukar gösen till skillnad från gäddan snarare tycka om värmen (i måtta ska tilläggas) och sommarmånaderna är perfekta för gösfiske. Jag föredrar kvällar både för att det blir lite svalare och ofta vindstilla och även för att gösen är en jägare specialiserad på jakt i mörker.

    Sedan så skriver du att du vill meta för att lite längre ner ta upp flötestrolling i jämförelse med wobblertrolling, vill du ha input på alla tre metoderna? Jag föredrar att meta gös då jag tycker mete är mer fridfullt. Många väljer olika former av aktivt sökande efter fisken genom olika former av trolling eller att åka runt och kasta beten där de tror att gösen finns. Vet man att en plats håller gös så går det att meta, annars är nog trolling att föredra så man inte slösar tid på att meta nånstans där gösen inte simmar.

    Kommentera


    • #5
     När slutar Gösen hugga på Sommaren ?

     OF Göstips Nr 4. DÄR MATEN FINNS DIT KOMMER GÖSEN.
     Bästa knepet att snabbt lokalisera gösen nattetid är att under dagen hålla reda på var de stora stimmen av löja, nors och annan bytesfisk håller till. Det är klokt att återvända till dessa områden vid skymningen strax innan gösjakten drar igång. Man bör därför försöka komma ihåg de platser där man sett stim av småfisk i vattenytan eller fått stimregistreringar på ekolodet. Det går inte att komma ihåg hur många gånger detta hjälpt just mig att hitta gösen efter solnedgången. Det brukar också hända att man får någon gös under en kraftig åskskur mitt på dagen när man trollingfiskar eller kastar efter gädda med en stor Cisco Kid eller Swim Whizz wobbler utefter djupbranten på en friliggande grynna. Då slänger man snabbt ut en topomarkör där gösen högg, byter till småwobbler och trollar av platsen i stora åttor och cirklar. Men man kan också kasta ut en topomarkör och fortsätta med gäddfisket. Sedan återvänder man till samma plats lite senare vid skymningen och börjar fiska gös.


     OF Göstips Nr 5. MEMORERA GÖSENS JAKTSTRÅK.
     Val av rätt fiskeplatser är helt avgörande för ett bra fångstresultat! Gösen är ofta koncentrerad till 5 % av sjöns totala yta. Därför bör man så snabbt som möjligt försöka lokalisera de områden gösen brukar frekventera. Man måste lära sig var gösen uppträder, hur gösen förflyttar sig i sjön och vilka speciella stråk den följer i sin jakt efter föda. Gösen är känd för att ströva omkring i stim eller mindre grupper mellan olika delar av en sjö, flod eller å. På våren när gösen går upp i floder och åar för att leka är den ofta koncentrerad till mindre ytor och är därför lättare att lokalisera. I en större sjö föredrar gösen att vistas i områden med sand- och grusrevlar, undervattensåsar med stora klippblock och stenar samt i närheten av sjöns ut- och inlopp. Gösen är här därför att stim av småfisk tenderar att följa svaga undervattensströmmar som bildas och flyter runt just dessa topografier. Gösen är också känd för att vandra från det ena ”matbordet” till det andra och då följer den gamla invanda stråk utefter sjöns varierande bottenkonturer. Det kan vara grundtoppar, sandrevlar, avsatser, djupbranter, sund och uddar som utgör hållpunkter för gösen att besöka vid sina näringsvandringar från djupt till grunt vatten och från den ena ändan av sjön till den andra. .
     Varenda gösfiskare som är beredd att utforska och lära sig gösens vandringsstråk och vanor kommer att få lön för mödan. De kommer att fånga många och stora gösar vid framtida fisketurer! Jämfört med gäddan och öringen är gösen en ganska dum och lättfångad fisk! Gäddan är stor i käften och kan gapa över riktigt stora byten, ibland ända upp till 30 cm långa. Gösen har betydligt mindre mun än gäddan och gösen kan inte sluka ett byte som är större än cirka 12 % av sin egen vikt. En Bomber 25A, Cordell Wally Diver CD7, Deep Diver Red Fin CD9, Rebel Jointed Spoonbill DJ30S, Smithwick Deep Suspending Rattlin´ Rogue ASSRB1200 eller någon annan 9 -15 cm lång, fångstsäker göswobbler i blåvit, blåsilver, svartsilver, orangeguld, gulvit eller gulgrön färg rätt presenterad utefter en kontur på rätt djup och med rätt hastighet kommer alltid att fånga gös!

     OF Göstips Nr 6. GÖSEN HUGGER VID TROLLING HELA SOMMAREN. Göstrollingen i Stockholms skärgård och större insjöar som Hjälmaren, Mälaren och Vänern fungerar bra från början av maj till slutet av september. Gösen är i sig själv ett komplicerat pussel! Alla pusselbitar måste ligga exakt på plats för att man ska hitta dagens rätta mönster…Bete…Fart…Djup…Plats…Tidpunkt! Gösen är en uthållig men långsam simmare! Den kan under en längre stund förfölja ett byte innan den bestämmer sig för att smyga fram och försiktigt provsmaka. Att då och då plötsligt stanna till vid trollingen och låta wobblern hänga, svävande i vattnet framför ögonen på gösen i ett tiotal sekunder kan ofta få den mest trögflirtade gös att bestämma sig. En snabb vridning på gashandtaget och gösen sitter där!

     OF Göstips Nr 7. SKAPA STIMEFFEKT VID YTLIG TROLLING.
     Korta linor är av flera skäl nödvändiga vid ytlig göstrolling under varma, småkrusiga sommarnätter. Dels får man bättre kontakt med betena och gösen. Dels kan man lättare svänga båten fram och tillbaka och får också mindre trassel med korta linor. Dels går betena på huggstimulerande avstånd från båten. Att ha wobblerna på rätt avstånd från motorn är otroligt viktigt! De tre innersta wobblerna bör simma i propellervirvlarna 8 - 9 m bakom aktern! Försök skapa en stimeffekt med flera glänsande och glittrande wobbler bredvid varandra i propellerturbulensen. Gösen attraheras och tror att virvlarna bakom båten orsakas av ett stim småfisk eller något annat matnyttigt. Är det några blanka wobbler som simmar oregelbundet och glittrar av och till i virvlarna, då kommer ofta huggen gång på gång! Dubbelhugg, flera gösar som hugger samtidigt är inte ovanligt! Fångstsäkra, grundgående wobbler i detta sammanhang är Cordell Ripplin´ Red Fin C85 och Rebel 30S med kromade, silverblanka sidor och blå eller svart rygg.
     De fyra yttre wobblerna ska simma och vibrera fram i utkanterna och någon meter bakom virvlarna. 11-12 m är lagom linlängder till ytterspöna. Ifall gösen missar de innersta wobblerna, då finns ju de fyra yttre, eftertruppen till hands!
     Trollar man med för långa linor, då går gösen upp i virvlarna bakom båten och ner i djupare vatten igen innan wobblerna har nått fram. Betena kommer då att passera ovanför gösen. Det är båten och virvlarna bakom båten som lockar till sig gösen. Använd därför gärna korta linor vid nattlig yttrolling!


     OF Göstips Nr 8. FINNS DET EN GÖS DÅ FINNS DET FLER!
     För att bli en framgångsrik gösfiskare bör man känna till att den mindre och medelstora gösen ofta uppträder i stim och storgösen uppträder i par eller i smågrupper. När man fångat en, då finns det nästan alltid fler på samma ställe eller strax intill. Därför bör man alltid fiska av en plats noggrant där man fått ett hugg eller fångat en gös! På sommarnätterna drar smågösen fram i stora stim. Och den går högt i vattnet, omedelbart under vattenytan. Även den medelstora gösen uppträder i stim. Den stora gösen går i smågrupper eller i par. Ju större gösen är, desto djupare går den. Det är således viktigt att ha flera beten ute på olika djup samtidigt, men inte för djupt. Nedanför temperatursprångskiktet hittar man sällan någon gös under hög- och eftersommaren. Detta hänger samman med att gösen för sin existens fordrar vatten med goda syreförhållanden (minst 3,5 ml syre/l vatten). Under temperatursprångskiktet kan vattnets syrgashalt vara betydligt lägre.


     OF Göstips Nr 9. NERE I DJUPET ÄR ALLTING SMÅTT.
     På grunt vatten har gösen lättare att bedöma storleken hos ett byte. Nere på 8 -12 m djup kan en 24 cm lång Cisco Kid 1800, en 21 cm Manns Magnum 30+ eller en 26 cm Rapala Magnum CD-Mag se liten ut och blir därför ofta attackerad av storgösen. Normalt fullvuxna gösar på 5 7 kilos vikt tar sällan byten längre än 15 cm. Monstergösar på 10 13 kilos vikt med pelagiskt leverne ger sig ofta på och hugger en 20 25 cm lång wobbler nere på djupt vatten. Kom ihåg att ju djupare man trollar med ett bete desto långsammare kan man köra, eftersom vattentrycket hjälper till att pressa fram rörelsen och den wobblande gången hos wobblern!

     OF Göstips Nr 10. KRAFTIGA SOMMARVINDAR PRESSAR HUGGVILLIG GÖS NER MOT LÄSIDORNA AV GRYNNOR OCH SANDREVLAR.
     En styv kuling, en riktigt hård sommarvind från sydväst eller väst över en långsträckt sandrevel eller grynna brukar skapa kraftig turbulens och grumla upp vattnet ordentligt på läsidan av grundtoppen. Det turbulenta vattnet på läsidan drar till sig hungrig gös som i sin tur attraherats av den täta koncentrationen av uppvirvlande bottenorganismer och ätande småfisk. Stora, tunga, rullande vågor virvlar om i bottenfaunan, gör vattnet grumligt och mörkt och ger gösen möjlighet att jaga i dagsljus på grunt vatten och kalasa på småfisk i skydd av det mörkare vattnets grumlighet. Grunt belägna sandrevlar och steniga grynnor kan vara mycket fångstgivande gösfiskeplatser när en kraftig sommarvind har blåst stadigt från samma håll i mer än 24 timmar.

     OF Göstips Nr 11. GÖSÖGAT ÄR SKAPT FÖR MÖRKERSEENDE.
     Fiskar har inte ögonlock som däggdjur och fåglar och fiskögats iris är ingen ställbar bländare. En fisk kan inte dra ihop ögats iris i starkt solljus eller expandera den i beckmörker. Däremot har gösögats iris, i motsats till flertalet andra fiskarters, nästan fullt öppen bländare. Det mattglasliknande gösögat är skapt för att gösen ska kunna jaga och äta under mycket dåliga ljusförhållanden och nattetid. Fiskar har två typer av sinnesceller i sina ögon, stavar och tappar. Tapparna är de sinnesceller som gör att fiskar kan se och urskilja olika färger. De används mest vid dagsljus. Stavarna är de sinnesceller som gör att fiskar kan se i svartvitt och de används vid låga ljusnivåer och på natten.

     Det kan ta upp till två timmar för gösen att ställa om synen från tappseende till stavseende. Gösen söker skugga eller går ner i djupare och mörkare vatten när solen går upp. Den känner sig mycket besvärad av intensivt, direkt solljus. Detta kan också förklara varför gösen hugger så bra mulna dagar med mycket regn och sedan helt lägger av när solen bryter igenom. Av denna anledning bör vi söka gösen mycket djupt under soliga dagar. Igenmulna och regniga dagar med riktigt busväder går gösen grundare och brukar vara mycket aktiv. Bästa gösfisketiden på dygnet är ofta timmarna efter solnedgången och gryningstimmarna före soluppgången.


     OF Göstips Nr 12. EKOLODET ÄR VÅRT UNDERVATTENSÖGA.
     Själv började jag lära mig använda ekolod i mitten av 1960-talet när jag köpte mitt första blinkekolod, ett Lowrance LFP-300M ”Green Box”. Idag är alltid ekolodet på vid trolling och spinnfiske från båt. Att använda ekolod ger oss ett ”extra” sinne, speciellt när man fiskar efter pelagisk fisk, i branter eller över djupt belägna grynnor. Vid nattfiske är ekolodet dessutom till extra hjälp vid navigering. Alla djup och topografier, fiskar och temperatursprångskiktet kan man se med hjälp av ett bra skrivande ekolod eller LCD-ekolod som har stor uteffekt och hög frekvens. Stor uteffekt hos ett ekolod är nödvändig för att kunna tränga djupt. Hög frekvens fordras för registrering av nors, löja, siklöja och annan pelagisk mindre fisk som gösen äter. Stora fiskar som gös och gädda är naturligtvis lättare att se på ekolodet. Temperatursprångskiktet är också viktigt att få indikerat, eftersom sommargösen ogärna vistas under denna termiska vattenskiktning. Idag har jag ett modernt Lowrance X-16 i båten. Det är ett färgekolod med LCD-bildskärm, 8.000 watts uteffekt, logg- och temperaturgivare samt inbyggd GPS-navigator med kartplotter i färg.

     OF Göstips Nr 13. TOPOMARKÖRER ÄR ETT MÅSTE.
     När en gös hugger kasta då genast ut en topomarkör för att markera huggplatsen! Det är bästa sättet att hålla reda på var gösen finns. Kasta alltid ut alla topomarkörer åt samma håll och rakt ut från båtsidan. Kasta aldrig en topomarkör bakom båten! Gör man det då fastnar topomarkören i trollinglinorna bakom båten med trassel som följd. För att undersöka om det är flera gösar i närheten bör man noggrant trolla av fiskeplatsen. Kör i S-formade banor, åttor och cirklar, till en början snäva sedan allt vidare och vidare! Med hjälp av topomarkörerna kan man markera upp det produktiva området och även lista ut vilken kurs gösstimmet håller. Topomarkörer är också bra att ha, om ett spö skulle råka ramla överbord. En snabb topomarkör på samma plats och man kan dragga efter spöt tills man får upp det i båten igen!

     OF Göstips Nr 14. KEMVÄSSADE KROKAR SKILJER SUCCÉ FRÅN FIASKO.
     Speciellt storgösen är hård i käften och wobbler med slöa krokar blir korta minnen!
     Vissa fabriksnya wobbler har så slöa krokar att det är skamligt. Byt ut alla halvdana krokar på dina göswobbler till kemvässade trekrokar. Excalibur, Gamakatsu, Owner och VMC tillverkar utmärkta, kemvässade krokar. Mina egna favoritkrokar är Excalibur, VMC Cone Cut BZ7650 och VMC Perfection 7541. Vassa krokar betyder bättre fiskelycka!


     OF Göstips Nr 15. EN STOR HÅV ELLER HANDFLATAN BORDAR GÖSEN.
     En stor håv är bra att ha till hands när du bordar en gös. Var försiktig med de skarpa tänderna och ryggfenans nålvassa taggar när du krokar loss wobblern ur munnen på gösen. Det går utmärkt att plocka upp gösen ur vattnet med bara handflatan under tyngdpunkten på gösbuken. Gösen ligger helt stilla utan att röra en fena om du lyfter den horisontellt rakt upp med handflatan. Se bara upp så att du inte skrapar gösens sidolinje mot utsidan av båten, för då blir den helt tokig och börjar sprattla! Huggkrok behöver du aldrig använda vid gösfiske!


     OF Göstips Nr 16. GÖSEN ÄR INGEN RIKTIG FIGHTER.
     Trots att gösen är en kraftfull och uthållig simmare försöker den bara att köra ner i botten när den är krokad. Inte ens storgösar på 8-10 kilo bjuder på någon längre eller hårdare fight. Fyra, fem dykningar mot botten och sedan är den färdig för håv eller handflata! Vid spinn- eller haspelfiske med ultralätt utrustning och vanlig 0,25 mm nylonlina kan fighten vara i ett tiotal minuter innan gösen vänder upp sida och buk!


     OF Göstips Nr 17. ANVÄND SPÖHÅLLARE VID GÖSTROLLING.
     Gösfångsterna ökar betydligt om spöna får sitta i stadiga spöhållare istället för att hålla spöna i händerna. När gösen väl hugger blir det tvärstopp med spöhållare och pressen är redan där. Ofta har gösen redan krokat sig själv när trollaren får tag på spöt. Då man själv ska hålla i spöna sitter man ofta ganska avspänt, kanske med en CocaCola eller kaffemugg i ena handen, ett spö i andra handen och ett spö i knävecket. När hugget kommer får man en mindre chock! Då blir det inget tvärstopp och ingen press är där! Att göra mothugg i detta läge är ofta för sent! Gösen har redan känt det stramande motståndet från linan och släppt bytet, wobblern. Det fordras således total koncentration och blixtsnabba reflexer, om man själv ska sitta och hålla i spöna när gösen hugger. Att hålla spöna i händerna vid nattlig göstrolling betyder också att man får göra det timme efter timme och natt efter natt. Sannolikheten är därför mycket stor att man inte alls är beredd just när gösen tar i. Därför använder många erfarna göstrollare alltid spöhållare! Å andra sidan finns det också många skickliga göstrollare som sätter en ära i att alltid hålla i spöt och själva blixtsnabbt kroka den gös som är där och skjuter på eller försiktigt nafsar på wobblern!


     OF Göstips Nr 18. GÖSEN ÄR EN LÅNGSAM OCH KLUMPIG JÄGARE.
     Gösens sätt att jaga och hugga ett byte motiverar också användande av spöhållare. Gösen ligger inte i försåt och kastar sig inte över sitt byte som gäddan. Tvärtom är gösen både långsam och klumpig och har därför ett helt annat jaktsätt. Gösen simmar uthålligt och målmedvetet efter sitt byte tills den hinner ikapp det. Då försöker den gång på gång med försiktiga nafs svälja bytet bakifrån. Svarar man som trollingfiskare med ett hårt mothugg i fel ögonblick, då blir gösen skrämd och går ner i djupet. En spöhållare förblir oberörd och gör inget plötsligt mothugg på ett litet gösnafs eller en serie lätta stötar tap..tap.. tap mot wobblern. Spöhållaren bryr sig inte om att gösen simmar i samma fart som wobblern och skjuter på den bakifrån. Men när gösen hugger på riktigt. Då blir det tvärstopp tack vare spöhållaren!


     OF Göstips Nr 19. LÅNGSAM GÖSTROLLING ÄR OFTA RÄTT TAKTIK.
     Vid göstrolling gäller det alltid att snabbt hitta för dagen exakt rätt trollingfart. Det duger alltså inte att köra med 1,7 knop om gösen hugger bäst vid 1,1 knop. Man måste variera trollinghastigheten tills man funnit den fart som gösen hugger vid just idag och just nu!.Det är sällsynt att någon trollar för långsamt för att få storgösen att hugga! Alltför ofta är det tvärtom! En extra långsam trollingfart ger gösen längre tid att besluta sig för att ta betet. Genom att köra båten i sicksack eller S-formade banor får man sina wobbler att sakta ner och öka farten på ett naturligt, huggstimulerande sätt. Man kan också köra båten i stora åttor så att wobblerna tappar fart i innersvängarna och ökar fart i yttersvängarna. Många gånger hugger gösen när betena stannar upp och ibland är fartökningen i yttersvängarna dagens melodi.

     OF Göstips Nr 20. SIDOPARAVANER MÅNGDUBBLAR FÅNGSTRESULTATEN.
     Sidoparavaner (sideliners) är ett måste vid göstrolling. Dels fiskar man över mycket större ytor och dels skrämmer man inte gösen på samma sätt som när man kör direkt över gösen med båten. Den ytnära gösen skyggar för båten och simmar därför rakt ut mot betet bakom sidoparavanen. Bättre kan det inte bli! Offshores gula OR12 med röda, uppfällbara flaggor syns bra och sträcker otroligt bra som sidoparavaner både vid gädd-, gös- och laxtrolling när man vill ha lite extra horisontell spridning av betena. Gary Roach, Mr Walleyes röda sideliner samt Cannons Rover är andra sideliner som sträcker och fungerar bra. Undvik för långa linor bakom sidoparavanerna. För bäst fångstresultat och bra kontroll är 15 meter lagom linlängd. Längre linor ställer bara till problem och smågös som nappar blir svåra att se.
     Av Leif Engström
     2003.04.28

     Old Firehand
     Senast ändrad av Old Firehand; 2019-06-13, 09:11.

     Kommentera


     • #6
      Fiskar i Lagan till stor del och där hugger gösen hela dagen, hela sommaren.
      Upplever att det är bättre dagtid än kväll/natt dessutom.

      Får oftast mer på 1h på lunchen än en hel kväll 19-23.
      Samma sak gäller abborre och gädda då.
      Ingen fisk är chans för fisk.
      https://ingenvidarefiskeblogg.wordpress.com/

      Kolla gärna in min Youtube-Kanal. Finns en massa kul skit där.
      https://www.youtube.com/user/jurgenjons

      Kommentera


      • #7
       Dom nappar året runt.
       Men sommarkvällstrolling, om det är bara det du menar, funkar kanske bäst på sommarkvällar då.
       Jiggning, vertikal och bottenmete funkar fint annars.
       Speciellt vertikalfiske.
       "Ett tecken på intelligens är att du alltid undrar.
       Mindre intelligenta är å andra sidan alltid tvärsäkra på sin sak.."

       -Okänd

       Kommentera


       • #8
        Ursprungligen postat av lsjonsson Visa inlägg

        Ja du, jag hardå fått gös långt in i sept i Ralången.
        Inga större, Typ matfisk runt 3-4 kg.
        Ett bra tips är att undvika Ralången under rötmånaden o sedan återuppta fisket när den är slut el. om det skulle komma ett riktigt oväder som syresätter sjön o vänder upp o ned på Ralångens vatten, för är det någon sjö som har lätt för att blomma vid för långvarig hög värme så är det Ralången.
        Vanlig trolling med 18 cm Rapala flytande i färg GFR o S. Guldflourcerande röd o den andra i Silver. Det är dom 2 vobblerna som har gett mig mest.
        Här har du en djupkarta o jag har makerat det bästa området med "Hett område". Får du ingen fisk inom det området då är du en nolla. Jag vet inte hur mycket fisk jag har dragit inom makerat omr. ihop med fiskekompis som har varit med mig ut. Mycket är det iaf. Väldigt mycket! Jag hade en djupkarta där jag hade makerat ut alla 17 gösar över 7 kg o jag tror att det var runt 12-13 gösar som var +7 kg inom det området.
        kartan ska jag försöka skriva ut, tack,,, men när börjar rötmånaden,, juli?

        Kommentera


        • #9
         Ursprungligen postat av tintin_jkpg Visa inlägg
         Hur det är i just Ralången kan nog Isjonsson svara bäst på här, eller kanske någon annan som bor där och fiskar nu för tiden. Annars brukar gösen till skillnad från gäddan snarare tycka om värmen (i måtta ska tilläggas) och sommarmånaderna är perfekta för gösfiske. Jag föredrar kvällar både för att det blir lite svalare och ofta vindstilla och även för att gösen är en jägare specialiserad på jakt i mörker.

         Sedan så skriver du att du vill meta för att lite längre ner ta upp flötestrolling i jämförelse med wobblertrolling, vill du ha input på alla tre metoderna? Jag föredrar att meta gös då jag tycker mete är mer fridfullt. Många väljer olika former av aktivt sökande efter fisken genom olika former av trolling eller att åka runt och kasta beten där de tror att gösen finns. Vet man att en plats håller gös så går det att meta, annars är nog trolling att föredra så man inte slösar tid på att meta nånstans där gösen inte simmar.
         sorry, mete för mig är flötestrolling,,, men jag slår av motorn vid horspotts ibland,, så då blir det ju mete,,,,

         jag undrade mest om woblers kan vara lika bra som mört.....

         Kommentera


         • #10
          Ursprungligen postat av Bowen Visa inlägg
          Dom nappar året runt.
          Men sommarkvällstrolling, om det är bara det du menar, funkar kanske bäst på sommarkvällar då.
          Jiggning, vertikal och bottenmete funkar fint annars.
          Speciellt vertikalfiske.
          Jag köpte mig ett lowrance hds live men får inte till det lodet, mitt gamla echomap var fn bättre...annars är nog vertikal kul...

          Kommentera

          Foton

          Collapse

          Relaterat

          Collapse

          Ämnen Statistik Senaste inlägg
          Startad av Henric Hansson, 2015-02-22, 16:56
          9 svar
          1 646 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg husbehov  
          Startad av Sir Fish-a-lot, 2015-06-24, 10:36
          478 svar
          36 840 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Xerup
          av Xerup
           
          Startad av Dalalven, 2018-01-01, 19:41
          64 svar
          15 303 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg lsjonsson  
          Startad av abe, 2019-04-18, 06:38
          10 svar
          411 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg bushwakko  
          Startad av Laxen2, 2019-09-30, 08:48
          14 svar
          331 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Laxen2
          av Laxen2
           
          Arbetar...
          X