Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Recension av torrdräkt Crewsaver Phase2

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Recension av torrdräkt Crewsaver Phase2

  För att hjälpa de som eventuellt sitter i valet och kvalet på att köpa en torrdräkt eller inte tänkte jag bidraga med en liten recension av mitt nyförvärv: Crewsaver Phase2.

  Anledningen till att jag valde en torrdräkt istället för ett par vadare, som jag först tänkt, eller bara regnkläder som jag haft tidigare är framförallt att jag ville ha ett bra plagg vid kajakfiske. Jag ville kunna kliva ur kajaken och vada vid trånga/grunda passager i åar och jag ville kunna ramla i vattnet utan att riskera livet eller behöva åka hem efteråt. Detta gäller ju framförallt tidigt/sent på säsongen.

  Efter en del letande på nätet slog jag till på den här dräkten från Wetsuitoutlet i England, https://www.wetsuitoutlet.co.uk/2017...3-p-17220.html

  Den kostade då 289£ vilket inte var den billigaste jag kunde hitta men som uppfyllde mina krav:
  - Benfickor, för lättillgängliga verktyg samt som ett extra lager skydd mot krokar.
  - Inte svart (för att inte bli för varm i solen).
  - Öppning på bröstet.
  - Material som andas.
  - Inom mitt prisspann 3500:-
  Den hade dessutom en finess som dom inte nämner på hemsidan: en ficka på insidan för till exempel bilnyckeln, riktigt smart. För att skydda de känsliga latexfötterna köpte jag dessutom ett par neoprenkängor på samma sida.

  Nackdelarna med just den här modellen är:
  - Saknar huva, hade varit skönt när det regnar.
  - Har latexfötter, gore-tex hade varit skönare för fotsvetten tror jag.
  - Kunde haft ännu fler fickor.

  Det här med att välja storlek var knepigt. Enligt deras tabell så skulle jag hamna mitt emellan L och XL då jag är 185cm lång. Jag chansade på L eftersom jag inte ville ha en massa extra tyg överallt. När den väl kom så kunde jag konstatera att storleken var rätt och den passade bra men jag kan inte ha för mycket kläder under på grund av midjan, benen är på gränsen till för korta och att den fleece underdräkt dom skickade med var alldeles för liten.

  image_larger_version_name_size_id
  Att paddla i den går alldeles utmärkt, det finns gott om utrymme vid axlarna/bålen och den leder på något sätt bort svett/värme effektivt. Nu har det inte varit högsommarvärme när jag testat den, som mest 15 grader och sol, men den är effektivare än mina andra kläder jag paddlat i. När det är riktigt varmt har jag nog lika gärna badshorts ändå.

  Eftersom jag inte haft någon torrdräkt innan så visste jag inte hur jag skulle gilla det är med hals- och ärmmuddar som sitter åt. Det var dessutom neoprenmuddar på denna dräkten som jag läst att de inte skulle hålla lika torrt. Efter mina tester kan jag konstatera att man snabbt glömmer bort muddarnas tryck mot kroppen även om det känns konstigt precis när man tar på den. Neoprenet har ett annat material på insidan och håller definitivt tätt vid mina tester. Det kanske inte är optimalt på dykartorrdräkter men för ytaktiviteter funkar det bra. Lite lätt svettfukt känns när man tar av den dock.

  För att se lite live test av dräkten och hur den funkar har jag gjort en video av mitt simtest här:

 • #2
  Gammal tråd men det hade varit intressant att höra dina åsikter nu efter en tids användande. Har själv tittat på en Crewsaver atacama som man kan få hem från UK för ca 3000kr.

  Kommentera


  • #3
   GrönRandig Ursäkta sent svar!
   Jodå dräkten har hållt bra men tyvärr har jag lagt på mig lite för mycket så den har blivit trång för mig. I synnerhet om jag vill ha ett extra lager under. Om jag skulle byta storlek skulle jag nog ändå gärna ta samma modell.

   Kommentera


   • #4
    Tack för svaret. Det blev en Gul Dartmouth torrdräkt som har liknande specifikationer som Crewsavern. Jag hoppas den håller måttet!

    Kommentera

    Foton

    Collapse

    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

    Relaterat

    Collapse

    Ämnen Statistik Senaste inlägg
    Startad av Nörre_, 2016-11-13, 19:37
    3 svar
    647 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Peter B
    av Peter B
     
    Startad av Henrik-W, 2017-05-07, 14:02
    3 svar
    1 569 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg GrönRandig  
    Startad av AntonH91, 2018-04-23, 23:16
    4 svar
    605 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Kimmen
    av Kimmen
     
    Startad av Abramis Brama, 2018-07-24, 16:42
    2 svar
    346 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg anteman
    av anteman
     
    Startad av TiSo, 2018-08-07, 22:58
    26 svar
    1 632 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Cudan
    av Cudan
     
    Arbetar...
    X