Linder 460 Arkip Tråden - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Linder 460 Arkip Tråden

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Jojje_85
    replied
    Har precis köpt mig en 460 Arkip med 50hk Honda. Vad använder ni er av för propeller storlek och stigning? Tänker mig att orginalpropelller som följer med 50hk motorer är mer lämpad för lite tyngre båtar. Och vilket monteringshål är motorn satt i höjdmässigt? Jag tittade i testdatabladet från Honda på 460 arkip och de använde inte orginalstorlek på propeller och monteringshål är inte heller som försäljare monterade på min båt. Tänker mig att Honda tillsammans med Linder borde testat ut det bästa för att visa fina siffror. Jag lät de byta till det som användes under deras tester.
    Vad har ni för erfarenheter ang detta? Och vilken propeller använder ni?

    Någon som gjort någon solcellsinstallation för underhållsladdning och har lite bilder?

    Lämna en kommentar:


  • Bremrik
    replied
    Ursprungligen postat av Esteve Visa inlägg
    Snyggt! Ser att du har monterat headingsensorn i fören vid motorn. Fungerar det utan störningar?
    Ja det stämmer, enligt monteringsinstruktionen rekommenderas 24tum ca 61cm avstånd till basen och kablage för att säkerställa att det inte blir några störningar. Här bryts bägge dessa. Har dock inte märkt några störningar (hur märker man det tydligast?) men har endast kört knappa 10h med den och då mest använt ankringsfunktionen och styrt den från dosan. Inte kört med autopiloten och endast sparsamt använt jogen.

    Lämna en kommentar:


  • Esteve
    replied
    Snyggt! Ser att du har monterat headingsensorn i fören vid motorn. Fungerar det utan störningar?

    Lämna en kommentar:


  • Bremrik
    replied
    Så här är det gjort på min. Kablaget är draget till styrbord stuvutrymme där batteri och säkringar är placerade.
    Gällande placeringen av sensorn så har jag inget att jämföra med om det är bra eller ej. Men finns säkert mer rutinerade här som utifrån bilden kan tycka till.
    Senast ändrad av Bremrik; 2022-05-22, 19:29.

    Lämna en kommentar:


  • Esteve
    replied
    Jo. Jag har sett en del. Dock inget om heading sensorn.

    Lämna en kommentar:


  • anteman
    replied
    Ursprungligen postat av Esteve Visa inlägg
    Ok. Tack för svar!
    Jo. Skulle inte ha varit dumt med lite mer stuvutrymmen för att få plats med batterierna närmare fören.
    Du har ingen heading sensor monterad då?
    I tråden så finns ideer till batteriplacering och nån bild, även på elmotorplacering att låta sig inspireras av.

    Lämna en kommentar:


  • Esteve
    replied
    Ok. Tack för svar!
    Jo. Skulle inte ha varit dumt med lite mer stuvutrymmen för att få plats med batterierna närmare fören.
    Du har ingen heading sensor monterad då?

    Lämna en kommentar:


  • Funken
    replied
    Tja, det finns ett rör som går från luckan längst fram i båten till luckan där tanken står för elkablar.
    Vi har dubbla batterier där bensin tanken står men är ju inte optimalt blir ju jäkligt baktung och när man åker själv i så stegrar sig båten när man gasar på från 0 men lägger sig ner och går fint sen!
    Men man vill ju inte att batterina själl plats i sido luckorna!

    Lämna en kommentar:


  • Esteve
    replied
    Hej

    Är ny på detta Forum.
    Har nyligen köpt en Linder Arkip 460 och har precis monterat en Minn Kota Terrova.

    Återstår framförallt att montera heading sensorn (Den vita "pucken").

    Skulle uppskatta tips och råd om vart på båten man bäst monterar den och vart man lättast tar strömmen till den ifrån.
    Min tanke nu är att montera den på styrbord reling precis akter om främre grabbräcket.

    Även andra tips, idéer och bilder kring hela Terrova-montaget såsom batteriplacering, eldragning med mera uppskattas.

    Tacksam för svar!

    Lämna en kommentar:


  • heinrich79
    replied
    Jag har problem med att få ström till mitt Lonwrance HDS 5 gen 1 lod. Något måste vara glappt eller ge dålig kontakt i Arkipens kopplingar.
    Har försökt leta upp vart felet är. Lodet startar direkt om jag kopplar det på ett batteri med kabeln. Men inte i båten. Var lite glappt ifjol på slutet. Alla övriga funktioner över diagnostiken fungerar men inte lodet. Någon som har haft samma problem och har tips på vart jag ska felsöka eller han bilder på hur kablarna ska dras så jag kan lokalisera vart felet kan sitta??

    Lämna en kommentar:

Foton

Collapse

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Masken78, 2018-03-18, 17:48
26 svar
13 524 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Klant84
av Klant84
 
Startad av Kavlingedude, 2021-09-12, 17:59
20 svar
1 962 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Amiala
av Amiala
 
Startad av Marcus182, 2022-10-04, 14:49
2 svar
280 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Old Firehand  
Startad av Reekie, 2022-12-05, 20:14
34 svar
4 190 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Sundström76  
Startad av Mastoman, 2023-03-11, 11:40
2 svar
343 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Eino
av Eino
 
Arbetar...
X