"fiske tom sjö" vänern - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

"fiske tom sjö" vänern

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • "fiske tom sjö" vänern

    Hej är väl dags att vakna nu alla trollingfiskare och myndigheter nått allvarligt måste hänt med vänern har ju själv trollingfiskat i vänern i 20 år nu och alldrig har det varit så dåligt. jag själv betalar gärna 1000 kr i årsavgift för ökad uttsättning och mer fiskevård för vänerns laxar och öringar .
    mer info här http://www.outdoor.se/sportfishnews/news/

    MVH NIMO

  • #2
    Låter som det blir gott om "laxfonder" framöver vad är det man säger ingen bryr sej innan kon har stuckit och båset är tomt.
    Tydligen är det vanligt för folk mellan och runt sjöarna att skiter det sej i Vättern sticker vi till Vänern istället kallas vägs ände tror jag.
    Allt enligt mannen bakom Outdoor.se och har han rätt!!!
    Ni som bor runt sjöarna borde skapa en övergripande organisation för förvaltningen av det hela eller åtminstone vara med och påverka, låter man allt bara löpa på blir det skit förr eller senare någon måste ta tag i det hela och ha överblick kontakt med myndigheter och "forskare" etc.
    Vi som inte bor runt sjöarna men delar samma intresse kommer stödja men det måste göras lokalt trots allt tror iaf jag och lycka till
    Senast ändrad av TAMTAM; 2008-10-19, 16:55.
    I hate the smell of twostrokes in the morning, so do all in the harbour!

    Kommentera


    • #3
      vänern är inget jävla p&t vatten som vissa värkar tro.. mer utsättning=nej.. minskat nätfiske tryck och mer c&r ja!

      Kommentera


      • #4
        Håller med JiBbR där. Genom att kasta mer pengar i den sjön bidrar man bara till att fiskarna som lägger sina nät får fetare med pengar. Ta en sväng runtomkring Kållandsö under lektiden för lax/öring, se vart de lägger näten. Strategiskt utlagda????? Där har ni er bov till att fisket blivit sämre. Det och att många laxar åker upp genom trolling...
        ...mad world...


        http://www.birkan.se

        http://birkanlures.blogspot.com

        Kommentera


        • #5
          Ursprungligen postat av JiBbR Visa inlägg
          vänern är inget jävla p&t vatten som vissa värkar tro.. mer utsättning=nej.. minskat nätfiske tryck och mer c&r ja!
          tja tyvär så är vänern p&t sen 70 talet . förr så fanns det ca 22 st tillrinande vattedrag som tillförde lax o öring men idag är alla vattendragen utbygda för för vattenkraft så det finns ingen channs att åteställa det naturliga återväxten. förr så räknande man att det vandrade ut ca 500 000 smolt i vänern . i dag så är ca 5-7 % av den fångade fisken vildlax. jag jobbar själv med fiskevård i ett tillrinande vatten drag till vänern det finns bara små lek o uppväxtlokaler kvar i ån . Så vad göra ?? javist nätfisket behöver strypas åt en del för att göra det bättre
          MVH NIMO

          Kommentera


          • #6
            Men jesus, minska utsättningarna å sikta på C&R!? Inser ni hur fantastiskt lite fisk som faktiskt lyckas fortplantar sig i vänern, och hur ännu mer fantastiskt lite det skulle vara om inte "nya odlade fiskar" gjorde sina tappra försökt att få till lite barn. Vänerns fiske bygger på isättningar att tro att man kan rädda fisket enbart genom minskat fisketryck och C&R är otroligt naivt. Hur gammal blir lax innan den bestämmer sig för att stånga sig blodig mot ett kraftverk? Den hinner nog inte fångas speciellt många gånger. Utsättnignarna bör nog fortsätta i minst samma takt om fisket ska hålla i sig, usättnigna rsom kompenserar att vattenkraftverken knullat fiskarnas lekmöjligheter.

            Kommentera


            • #7
              Laxen har tagit sig riktigt bra i Vänern om man gämför med 90-talet, nätfisket efter lax har minskat betydligt och stora resurser sätts in för att få laxarna förbi kraftverken, tex i klarälven kör man med tankbil varje år 700 laxar från första kraftverket i forshaga upp till edebäck förbi det andra stoppet och på så sätt kan laxen vandra upp till höljes i nordvärmland och leka naturligt på dom platser där dom alltid lekt. Jag tycker personligen att det fångas mer och mer vildlax i vänern vilket är kul att se att den är på väg tillbaka.

              Kommentera


              • #8
                inget har sagt nått om minskade utsättningar. utsättningarna som görs nu är för kompensering av naturliga beståndet när utbynad av älvarna förstörde lek områdena.. men att öka utsättningarna för att trollarna ska kunna slakta ännu lite mer är helt sjukt..
                om alla som trolla lax/öring skulle börja sätta tillbaka fisken så kunde fler njuta av att lura den på kroken.. för det är väll det amn som sportfiskare vill inte död och äta fisken, det är ju o paja för sej själv specielt på ett så svagt bestånd.

                Kommentera


                • #9
                  Tror du e ute på hal is om du inte unnar folk att plocka hem en vänerlax eller två. Däremot är "Full pott" tänket som huserar på diverse bloggar med bilder på blodiga baljor inte helt rumsrent heller... Men naturligtvis ska ingen ha dåligt samvete för att de åker ut på vänern med målsättningen att fånga en tämligen ätbar lax, men det sunda bondförnuftet bör väll råda där likt på alla andra ställen. Synd bara att folk inte läser bondepraktikan längre utan har fullt upp med förhastade slutsatser kring verklighetsfrånvarande teorier.

                  Kommentera


                  • #10
                    Trodde faktiskt lite naivt att det rådde fullt 100% C&R på all vild lax i Vänern. Men här verkar det som att det är frivilligt, då någon förespråkar att införa C&R som en begränsning av uttaget !!??
                    Mvh Flodström
                    Flyfishing for salmon

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Sigtunafiskarn, 2012-07-25, 12:04
                    125 svar
                    19 721 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg lsjonsson  
                    Startad av profilnamnet, 2023-06-05, 10:47
                    3 svar
                    241 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg profilnamnet  
                    Startad av kajakmannen, 2023-09-18, 21:46
                    7 svar
                    549 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Classe69  
                    Startad av petterg, 2023-10-11, 17:17
                    7 svar
                    216 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg tre S
                    av tre S
                     
                    Arbetar...
                    X