Spöbalans...? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Spöbalans...?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • #21
  Ursprungligen postat av anteman Visa inlägg

  Kan så vara, minns BFTs tidigare serie av lätta och omtyckta abborrespön men flera fick spöbrott på dem lite hipp som happ som det lät här på FS.

  De var ovanligt lätta för sin klassning/längd och med fin (?) 40-t kolfiber vilket kanske gjorde dem ovanligt tunnväggiga och känsliga mot stötar, den av flera tillverkare ofta prisade nano-resinen till trots?
  Jo, men de gick sönder ganska omgående, inte efter ett år. Så där blev det en del reklamationer..

  Kommentera


  • #22
   Ursprungligen postat av stefan1 Visa inlägg

   Jo, men de gick sönder ganska omgående, inte efter ett år. Så där blev det en del reklamationer..
   Det nog ha varit både ock, sett fler som sökt en topp eller bottendel men det kan ju, om inte enbart så huvudsakligen vara transportrelaterat, dvs bristande handhavande när det inte fiskades.

   Kommentera


   • #23
    Ursprungligen postat av anteman Visa inlägg
    Garanti har jag aldrig behövt åberopa trots spököp sedan tidigt 80-tal... Om man är orolig så kan man kanske 'utmana" spöt nu under garantin, innan ingrepp.

    Kasta ordentligt med godkända vikter och håller den för det initialt så finns sannolikt inga "inbyggda" fabrikationsfel... fast nog har jag läst om spön vars topp plötsligt ett år efter köp går av vid ringa belastning, ursprungligt fabrikationsfel eller?

    Vad händer om ett inlägg i en spöögla plötsligt släpper inom garantin ett år eller senare under reklamationstiden....ja inte beror det på att butten fick lite bly 6 månader innan... Men inte heller det scenariot har jag råkat.
    Jag har dessvärre haft två spön med defekt. Ett Prorex AGS vars topp gick första passen och där man konstaterade att det sannolikt förelåg fabrikationsfel med tanke på skadans karaktär (och ersatte det), och ett BFT Roots G2 Impact vars rullfäste efter ett par år lossnade, men där man menade att garantitiden gått ut. Trots att säljaren meddelade att man såg det oftare på BFT-spön än andra. Har svårt att se hur det kan vara ett handhavandefel då limmet under rullfästet uppenbart var svagt... men jag vet inte, jag kanske kastar fel :-)

    Åter till ämnet; värmde änden i hett vatten och fick loss pluggen. Tyvärr var inte "ändröret" ihåligt utan slutet som bilden visar. Får hitta på ngn snygg lösning att addera vikt....

    Kommentera


    • #24
     Ser faktiskt ut som att Megabass redan viktat ditt spö... men otillräckligt för dig och din rulle. Är det inte en bit mässing vi ser inskjuten i klingan? Värm på nytt och ta en tång runt mässingsstången å dra så kanske den kommer ut? Väger du den så har du en utgångspunkt för vidare balansering, kanske räcker med 10g till?

     Kommentera

     Foton

     Collapse

     Relaterat

     Collapse

     Ämnen Statistik Senaste inlägg
     Startad av pete22, 2007-11-24, 21:25
     23 svar
     1 957 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg anteman
     av anteman
      
     Startad av Hustler, 2009-01-19, 15:34
     40 svar
     3 799 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg micke g
     av micke g
      
     Startad av jerkker, 2013-06-09, 11:14
     12 svar
     3 480 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg tr3krok
     av tr3krok
      
     Startad av daikai1, 2013-08-09, 18:02
     1 636 svar
     350 963 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg Ziggystardust  
     Startad av daikai1, 2016-07-08, 19:30
     26 svar
     7 560 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg Ziggystardust  
     Arbetar...
     X