Aava Fishing? Någon med info ? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Aava Fishing? Någon med info ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • #51
  Ursprungligen postat av engqvist Visa inlägg

  Det jag inte fattar med spömärken är att de inte lägger några få minuter och filmar där de visar spöt när de kastar med det och sen spänner upp det mot en markerad vägg så man ser exakt hur böjkurvan på klingan är. Det tar max ett par minuter per spö och ex hela avaas sortiment hade de löst på en förmiddag. Säger ju långt ifrån allt men man får ju ett hum om det iallafall. Nu har man ju absolut ingen aning. Själv söker jag ju ett spö med böjkurvan en bit ner på klingan. Det hade man ju direkt sett i ett sådant test. Samma hur klingan reagerar efter kast. Mycket efterslag osv..
  Håller med, som alla andra och har efterfrågat, klagat här på FS på tillverkare och butiker över bristande info om just aktionen på spön, som om det centrala vore oväsentligt? Kanske är tanken, som jag brukar säga "felköp är merköp!"?
  .
  Letade efter ett HÖ-spö i Japanbutiker (finns inga triggerspön för HÖ 9,5-10' i Sverige utöver Luvias...) och fick en motfråga om jag "ska köpa" eller bara vill ha info... när jag frågade om aktioner på deras spön.

  Så jag köpte från en annan butik i Japan. Jag kan inte begripa att butiker ställer en sån dum fråga, hur är de funtade?

  Kommentera


  • #52
   Benjamin fick du chansen att känna på Tiraphene serien för gädda? Hur ser garantier ut?

   Kommentera


   • #53
    Ursprungligen postat av Sadda Visa inlägg
    Blev sugen o testa aava ahku baitcasting rod 7'6'' 9-37g till vanligt gösfiske. Bottenknack.
    Vad tror ni ? Är det för svampigt?
    Enligt hemsidan är det ämnat för tyngre gösfiske och gädda.

    Kommentera


    • #54
     Enligt deras sida.... ämnad för gösfiske med tung jigg. Jag kör mellan 10 o 25 grams skalle med jiggar upp till 15 cm.... borde väl funka ??

     Kommentera


     • #55
      Vi gjorde en till video på FLADA för den som är intresserad av det spöt

       

      Kommentera


      • #56
       Ursprungligen postat av holden Visa inlägg

       De enda jag sett som gör detta är Zenaq, men så är det ju också riktigt dyra spön. Skulle verkligen göra livet enklare om även mindre dyra spöserier kunde illustreras så men det kanske är dåligt för affärerna, alla har vi väl ungefär tre-fyra felköp innan vi hittar det vi söker.
       Yamaga Blanks likaså. Även balanspunkt med olika rullar finns med. Älskar mitt yamaga blanks blue current III 69B

       Kommentera


       • #57
        Lite sugen på en tiraphene men tänkte på en sak, vad är det för garantier? Är det som typ st.croix eller orvis 25år no questions asked eller nått liknande?

        Kommentera


        • #58
         Ursprungligen postat av mrfisker Visa inlägg
         Lite sugen på en tiraphene men tänkte på en sak, vad är det för garantier? Är det som typ st.croix eller orvis 25år no questions asked eller nått liknande?
         2 års garanti

         Kommentera


         • #59
          Ursprungligen postat av Benjamin S Visa inlägg
          Jag slog till på ett Aava Tiraphene 7' 4-19 g. Jag blev kär och det slutade med det dyraste spontanköpet jag någonsin gjort. Aktionen på detta är förhållandevis djup. Märklig egentligen (på ett bra sätt), då spöet nästan har två aktioner. När man torrviftar det så återhämtar det sig väldigt snabbt. Man känner att det är power i det på ett sätt man inte känner på andra spön, men samtidigt så känns det som att hela klingan jobbar. Kraften från svingen hamnar ända in i rullfästet. Det säger för mig att det mest troligt har fantastiska kastegenskaper. En känslig topp, men något styvare ryggrad får jag till när jag testar spöet mot taket.

          Nu till det spännande. Efter lite press på klingan böjer sig spöet rejält. Det bugar djupt till den första ringen. Under drillning kommer spöet utan tvekan att buga djupt, men under praktiskt fiske kommer det garanterat inte kännas som att det bugar djupt. Det är faktiskt inte många spön där man får till det här fenomenet och samtidigt känns som att de har styrkan att pressa med. För spöet känns skitstarkt. Jag hade inte tvivlat på att det klarar att pressa ut fisk ur gräs. Till och med medelstora (3-4 kg) gäddor kommer faktiskt funka. Aktionen under press är dock såpass förlåtande att jag till och med tror att det här spöet skulle funka till crankbaits. Väldigt väldigt intressant.

          Jag kände även på Ahku 3-14 g. Det är också otroligt lätt, men betydligt mindre "kraftfullt." Tydligare toppaktion där beskrivningen "jiggspö" passar in bra. Till finesse kommer det verkligen funka bra. Jag skulle också säga att det känns betydligt mer premium än vad det kostar. Ahku, såväl som alla andra Aava spön har också en gummerad coating vid krokfästet på spöet. Det här gillar jag skarpt, då jag inte tycker om onödigt krokskav på klingan. Overall tycker jag att det här är bland det bästa i spöväg jag känt på någonsin.
          Det var kärlek vid första ögonkastet för mig också och delar din uppfattning angående aktionen i spöet, kunde inte ha sagt det bättre själv! Precis som du slog jag till spontant på ett Tiraphene 7' 4-19g. Nu till det tråkiga! Spötoppen var av redan i förpackningen när jag hämtade spöet igår. Inspekterade toppen och den ser ut att ha smällt rakt av. Varför vet jag inte, men väggarna i spötoppen var mycket tunna så det krävs nog inte mycket för att den faktiskt ska gå av. Vidare så var hålet i handtaget felsvarvat så hela spöet går inte ner utan lämnar en ganska rejäl glipa om 1-2 cm tillgodo. Om det bara är jag som har fått ett måndagsexemplar eller om det är en dålig batch i produktionen låter jag vara osagt. Men det spelar ingen större roll då jag inte har någon som helst lust att kasta spön för 5000 i vattnet. Om det nu är så att man får för sig och pressa ner spöet i det felsvarvade hålet så kommer man ha en klinga som pekar snett och som grädde på moset ett enormt tryck som kanske rentav får klingan att spricka. Sammanfattat så älskade jag spöet i januari när man fick känna på det för första gången. Men jag kommer att hålla mig borta från det tills dess att dom har fått ordning på grejorna. Förväntar mig betydligt mer av en tillverkare som säljer spön i Tiraphene's prisklass.

          Vill ni se hur det ser ut så får ni gärna kolla videon från Tackle Crew: https://www.youtube.com/watch?v=08HHWekAuqE

          Det syns klart och tydligt att spöet inte går hela vägen ner i handtaget på modellerna som visas upp.
          Senast ändrad av Mudwater; 2024-04-06, 15:00.

          Kommentera


          • #60
           Ursprungligen postat av Mudwater Visa inlägg
           Nu till det tråkiga! Spötoppen var av redan i förpackningen när jag hämtade spöet igår. Inspekterade toppen och den ser ut att ha smällt rakt av.
           Mycket intressant (och tråkig) information!

           Har du bilder på brottet?

           Kommentera

           Foton

           Collapse

           Relaterat

           Collapse

           Ämnen Statistik Senaste inlägg
           Startad av Laxen, 2002-08-31, 22:30
           2 svar
           2 519 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg TomHiddleston  
           Startad av Johan77, 2004-05-23, 14:28
           24 svar
           3 862 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg uffe62
           av uffe62
            
           Startad av Lecnac, 2014-05-20, 11:40
           468 svar
           107 707 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Julle68
           av Julle68
            
           Startad av gabbu, 2015-12-04, 08:57
           3 574 svar
           231 333 visningar
           12 gillar
           Senaste inlägg Alman
           av Alman
            
           Startad av Serigös, 2016-01-02, 23:21
           62 svar
           11 577 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg anteman
           av anteman
            
           Arbetar...
           X