Visa upp era ambassadeurer - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Visa upp era ambassadeurer

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Ursprungligen postat av olivar Visa inlägg
  men vaaaa ,görs de sådär snygga rullar å skickas dit? jag tror inte det är sant
  Snygg?? Nja men annorlunda och väljer den framför svartzonker rullen alla dagar i veckan.

  Kommentera


  • De där i hiskelig rosa kan nog få en och annan av de ärevördiga men saligen insomnade Borgströmarna att vända sig i sina gravar….

   Pure Fishing som styr och ställer tycks för övrigt inte ha några som helst problem med att undanhålla Svängsta producerade Ambor för Svenska sportfiskare. Rullar som vi rimligen borde ha enkel åtkomst till utan att behöva importera….
   Snacka om att behöva gå över ån för att hämta vatten!

   Edit:
   Säkert finns det obskyra anledningar till detta märkliga beteende, anledningar som vi vanliga dödliga inte riktigt förstår.
   För att utrycka saken som min mormor (RIP) en gång i tiden myntade ang opera:
   ”Detta det är så fint så vi begriper oss inte på det”.
   Senast ändrad av Piscantur stercore; 2023-10-12, 12:26.

   Kommentera


   • Sprang på den här videon häromdan
    Kan inte låta bli att dela med mig
    Tillverkning av en 5601 på Urfabriken

    https://www.youtube.com/watch?v=b6NjSxiMrkI

    Kommentera


    • https://www.tradera.com/item/1001139...morrum-sx3600c

     Kolla den här rullen. Lite kul. Snacka om hopkok.
     Ivcb stativ med gavlar från en magnetbromsad sunset orange. Köper man den så är man förmodligen ensam i världen om en sådan.

     Kommentera


     • Ursprungligen postat av engqvist Visa inlägg
      https://www.tradera.com/item/1001139...morrum-sx3600c

      Kolla den här rullen. Lite kul. Snacka om hopkok.
      Ivcb stativ med gavlar från en magnetbromsad sunset orange. Köper man den så är man förmodligen ensam i världen om en sådan.
      Det förefaller dyka upp fler och fler fejkrullar av den där typen, medvetet eller omedvetet från säljarnas sida.
      Jag fick den där auktionen på länk tidigare av en intresserad men kanske inte så påläst bekant och såg mer eller mindre omedelbart vad som inte stämde.
      Förutom blandade av gavlar och stativ verkar rullen i länken ha vev samt stjärnhjul (möjligen även bromskopp) från Mörrum Forell.

      Måhända är merparten av budgivarna inblandade i auktioner av det här slaget medvetna om rullens/rullarnas Frankenstein-status men cynikern i mig är tveksam.
      Sedan ett par år har en ny generation (av blandad ålder) "samlare" dykt upp, många av dem med brinnande intresse men kunskap som knappt ens pyr. Jag har flera bekanta i denna sfär, de köper dylika objekt utan att blinka för att senare gruvligt ångra sig då sanningen kommer fram.

      Ska klargöra att jag absolut inte ser något större fel i lego-Ambassadeurer, har ägt och byggt många tiotals själv, men om/när de kan tolkas (eller ännu värre säljs) som fabriksrullar blir det lite dumt.
      I periferin finns "aldrig använd", "aldrig sett vatten"-objekten, där vi med lite erfarenhet på bilderna tydligt kan skönja bruksspår.
      Tråkiga trender tycker jag.

      Kommentera


      • Tror inte jag visat mina ambassadeurer här, de börjar bli klara nu så dags att visas upp

       Ambassadeur 2500CI "Hammarby", det enda som är orginal är gavlarna och "palming plate".
       Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	316,7 KB ID:	2631098Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	326,9 KB ID:	2631099Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	332,6 KB ID:	2631100

       Ambassadeur 1500C IAR "Chrome". gavlar, brake plate & palming plate är orginal.
       Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	344,1 KB ID:	2631102Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	252,6 KB ID:	2631103Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	350,9 KB ID:	2631104Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	418,0 KB ID:	2631105Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	447,8 KB ID:	2631106

       Abu Garcia Mörrum 1600C-MAG. Mest kosmetik utbytt och ny spole.
       Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	365,7 KB ID:	2631110Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	349,8 KB ID:	2631108Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	323,3 KB ID:	2631109Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	302,6 KB ID:	2631107

       Ambassadeur 2500C "Sunset Orange". Det mesta är orginal, några lättade delar bara. Vet inte vad eller om jag ska göra något mer med den.
       Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	383,7 KB ID:	2631113Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	322,2 KB ID:	2631112Click image for larger version Name:	 Views:	0 Size:	331,6 KB ID:	2631111
       Bifogade filer

       Kommentera


       • Ursprungligen postat av orm Visa inlägg
        Tror inte jag visat mina ambassadeurer här, de börjar bli klara nu så dags att visas upp
        Troligen impopulär åsikt bland den här trådens läsare:
        Mörrumen är bäst i gänget!

        Fin samling, har du några bilder på rullarnas insidor?
        Antar att du ämnar fiska lätt (om den/de ens ska fiskas) med åtminstone 1500an?
        Är rätt nyfiken hur ni som bygger 15/2500 för lätt fiske smörjer era rullar samt vilka smörjmedel ni använder.

        Kommentera


        • Mörrumen är överlägset bäst i gänget. Önskar jag vetat om det innan jag köpte 5 stycken 1500/2500 mitt i brinnande högkonjuktur för astronomiska summor hahaha. Det du beskrev i ditt inlägg innan mitt är väldigt applicerbart på mig för 2 år sen. Idag vet jag lite mer

         Klart jag ska fixa lite bilder på insidan med!

         Jag smörjer dem som de flesta av min multirullar. Cals universal grease för tumtangenten och drivlinan, Rocket Fuel Yellow Label på lager, evighetsskruven, linföraren etc. Mindre viktigt på mörrumen dock som inte har synkad linförare.
         Hybrid-lager på alla så de skramlar en del dock med så tunn olja.

         Kör knappsnålstunn applicator så det är minimalt med olja i lagrena, får applicera nytt efter varje tur.

         Mörrumen fiskar jag mycket med, den sitter numera på mitt 4'6" Palms Egeria Native Performance ETVC-46XUL som är min solklara favorit för fiske efter Öring & Harr i rinnande vatten. Den har en shallow spool från AMO och jag kastar från 2g med den. Jag har mitt PB på stationär öring på den kombon.

         Den grönvita 2500:an har jag fiskat med 2 ggr med men den åker upp på hyllan nu innan jag lyckas repa den. 1500:an får ta över som rulle på mitt Tailwailk Troutia Feerique C43L-T, jag kör den kombon när jag vandrar. Tyngst rulle av alla (Chrome-gavlarna väger bly) så egentligen skitdumt men den är som gjord för det teleskopspöt och jag gillar att fiska med stil.

         Sunset Orange ... ingen aning. Jag älskar orange. Funderar på att isfiska Lake med den men hittar inget spö. Det kostar blod att bygga om den till BFS och orginalrullen sväljer en del lina så borde vara perfekt till lite tyngre isfiske. Den saknar IAR med och jag tycker det är lite meckigt att kasta med rullar utan IAR.

         Kommentera


         • Smaskiga rullar orm! Önskar att jag köpte på mig lite färglada 2500-or då priserna var mer humana. Nu kostar de ju ett ben och en arm!

          Jag har inte heller lagt upp mina lite mer ovanliga ambor här. Men tänker de förtjänar en plats. Målsättningen var att plåta dem snyggt först som vissa av er andra ess. Men har insett att jag liksom aldrig har tid Jag höll i ett svagt ögonblick för mer än tio år sedan på att försöka bygga en finesserulle i 2500-size. Men tröttnade då jag upplevde att rullvikten, oavsett hur jag gjorde, blev för hög för spöt. Men nu finns ju trevliga aluminiumstativ från Avail m.m. Kanske hoppar på igen?
          Jag föredrar iaf veven på andra sidan:

          Click image for larger version Name:	2601 grey.jpg Views:	0 Size:	2,60 MB ID:	2631129Click image for larger version Name:	2501 red.jpg Views:	0 Size:	2,81 MB ID:	2631130

          Angående smörjmedel använder jag oftast TG's till Ambassadeurer. Smörjer det mesta med TG's Yellow rocket fuel utom huvuddrev som jag penslar med lite Cal's light Grease. Men jag är ombytlig och har inget emot att testa olika fett. Experimenterat en hel del med titandisulfid och andra "torra" smörjmedel men sakta rört mig mot tunnare och tunnare oljor. Kaffekvarnar däremot får tjockare fetter. Jag har hellre en lite trögare haspelrulle än friktionsfri. Det gör att jag vevar långsammare, haha.
          Bifogade filer

          Kommentera


          • Din röda går ju inte av för hackor, jag måste ha en någon dag. Sen är jag nog nöjd .... drömmen är ett par Sunset Orange gavlar, mint, till 1500C IAR.

           Appropå vikt barnmorskan, min helt orginal vanliga gråa 2500C väger 256g. Min gröna där enbart gavlarna är orginal och resten är Avail/Valley Hill väger in på exakt 200g.

           Då är med kullagrad evighetsskruv, kullagrat mellandrev och magnetbromsar istället för friktionsbromsen. Det bygger nog på några gram jämfört med orginal.

           Tog en till bild på den gröna utan lina för att visa upp shallow spolen. Jag har ändå beslutat mig för att den blir en shelf queen:

           Kommentera

           Foton

           Collapse

           Relaterat

           Collapse

           Ämnen Statistik Senaste inlägg
           Startad av Laxen, 2002-08-31, 22:30
           2 svar
           2 466 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg TomHiddleston  
           Startad av Johan77, 2004-05-23, 14:28
           24 svar
           3 805 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg uffe62
           av uffe62
            
           Startad av Johan77, 2004-05-24, 16:09
           39 svar
           5 588 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg OGRudan
           av OGRudan
            
           Startad av Lecnac, 2014-05-20, 11:40
           468 svar
           107 589 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Julle68
           av Julle68
            
           Startad av gabbu, 2015-12-04, 08:57
           3 496 svar
           225 275 visningar
           12 gillar
           Senaste inlägg Piscantur stercore  
           Arbetar...
           X